KuriózumÜzenet az összes párkapcsolatban élő embernek: A fontos dolgokat nem szabad siettetni!

Üzenet az összes párkapcsolatban élő embernek: A fontos dolgokat nem szabad siettetni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha folyton/folyvást azon eszed magad, hogy „Vajon miért nem vagyok már házas?” vagy „Ugyan, miért nem kérték még meg a kezem?” akkor a lehető legrosszabb kérdéseket teszed fel magadnak!

Ahelyett, hogy abba lovalnád bele magad, hogy mi lehet annak a hátterében, hogy az ujjadon még nincs gyűrű, inkább azon tűnődj el, hogy valóban jó helyen vagy-e most éppen? Azzal az emberrel vagy együtt, akire 25 év múlva is ugyanolyan hévvel tudnál nézni? Igazán találtok egymáshoz? Akarod a szíved mélyén egyáltalán a házasságot, vagy a külvilág és a társadalom már olyan hosszú ideje szekál, hogy már te is elhiszed, hogy ez a te utad?

A dolgokat nem szabad siettetni, mert akármilyen közhelyesen is hangozzék: mindennek eljön a maga ideje! Egy kapcsolatban mindkét fél folyamatosan fejlődik, és ez a fejlődés egy soha véget nem érő folyamat.

Ahelyett, hogy az idő múlásán rágódnál, gondolván magadban, hogy „ismét eltelt egy hónap és nem lettem házas”, inkább használd ki a kedveseddel töltött időt! Mert mi sem árulna el többet egy adott illetőről, mint a vele eltöltött időt. Minél több ideig próbálgatjátok egymás mellett bontogatni a szárnyaitok, annál pontosabb képet kaptok egymásról és a kapcsolatotok dinamikájáról. Hagyd, hogy teljenek a napok, hónapok, évek, mert az idő sok meggondolatlan döntéstől képes megvédeni.

No, de ha nagyon tárgyilagosan szeretnénk megközelíteni a szerelem és az idő múlásának a kérdését, akkor vegyük is szépen sorba, hogy miért is nem érdemes egyáltalán siettetni az elköteleződést:

1. Először is semmi baj nincsen azzal, hogy kis lépésekben haladtok

A lassú, ám folyamatos előrehaladás nagyon erős alapot képe biztosítani egy kapcsolatnak. Jut időd arra, hogy a kapcsolatban saját magadat is megtalálhasd, és a társad vonásait is feltérképezhesd.

2. Ha túlságosan rápörögsz és erőlteted a házasságot, lehetőséged sem lesz igazán megismerni a másikat

Minél inkább fuserálsz, annál gyengébb minőségű lesz a végeredmény – ezt szerintem már mindenki megtapasztalta így vagy úgy. Ne ugorj rögtön fejest egy olyan egyezségbe, ami látszólag „jónak tűnik”. Ne érd be a középszerűvel, hanem inkább arra törekedj, hogy egy olyan ember mellett tedd le a voksod, aki igazán azért szeret, aki vagy.

3. Az erőltetéssel és a siettetéssel akár el is taszíthatod a másikat magadtól

Ha egy ilyen komoly döntést próbálsz ráerőltetni a másik félre, az nagyon rövid időn belül besokallhat és akár tovább is állhat. Adj magatoknak időt, és ha tényleg minden áron a házasságot akarod, legalább várj vele egy-két évet, ne rohand le rögtön a második héten.

4. Minél inkább sietsz, annál több mindenről maradsz le

Minél inkább menetelsz a házasság felé, annál több minden marad ki a kapcsolatotok természetes fejlődéséből. Egy házasság előtt jó, ha tisztában vagytok néhány dologgal, például, hogy működik-e a dolog, ha folyamatosan össze vagytok zárva, ha külön kell töltenetek néhány napot stb.

5. A házasság mámora annyira elvakíthat, hogy észre sem veszed, ha esetleg hátsó szándékkal közelít feléd az, akivel összekötni készülsz az életed

Igen, sajnos az érzelmeink sokszor nagyon elvakíthatnak. Olyannyira, hogy akár bármit is képesek vagyunk elhinni egy olyas valakinek, aki azt mondja „szeret.” Még a legnagyobb rózsaszín ködben is ragaszkodnunk kell a racionalitáshoz.

6. A szerelemnek idő kell, nem alakulhat ki egyik pillanatról a másikra

Aki még hisz a „szerelem első látásra” dologban, azt most el kell, hogy keserítsük! Az élet nem egy romantikus regény, és az igaz szerelemnek nagyon sok időre van szüksége. Honnan tudnád, hogy életed párjához készülsz hozzámenni, vagy elvenni feleségül, ha csak alig pár hónapja ismered?

Forrás: awarenessact.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek