OtthonÚtmutató kis helyiségek berendezéséhez

Útmutató kis helyiségek berendezéséhez

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha kis méretű a lakás, természetes, hogy úgy rendeznéd be, hogy az minél funkcionálisabb és komfortosabb legyen. Szellős és esztétikus beltérrel, de mégis minden szükséges dolog kéznél legyen, és lehetőleg semmi se foglaljon helyet – lehetetlennek tűnik, pedig nem az!

Általában minél többet agyalsz azon, hogy praktikussá tedd a lakott területet, annál inkább vagy hajlamos megfeledkezni a helyiség kinézetéről. De a fő elv éppen azt írja elő, hogy kis szobák esetén is alkalmazni lehet a dekoratív technikákat úgy, hogy közben megőrzöd a praktikusságot is.

A szakemberek azt ajánlják, ezekben az esetekben a minimalista stílust érvényesítsd előnyben, amely kizárólag a létfontosságú dolgokat foglalja magába. Ha például a nappalid az érintett, a legnagyobb hangsúlyt az ülőbútorra kell fektetned. Lehetőleg ez olyan legyen, amelyhez egy zsámoly is tartozik, fedezve a plusz-ülőhelyeket bizonyos alkalmak esetén.

Például, válassz egy két és fél férőhelyes kanapét (168×93 cm), fél támlával – ez lehetővé teszi, hogy hozzácsatolj esetleg más bútorrészeket is. Ehhez pedig társíts egy nagyobb zsámolyt (93×60 cm), hasonló színben és dizájnban. Ha a szobád többi bútora szögletes, akkor feltétlenül legyenek ezek a darabok is szögletesek. Egyébként az egyenes vonalak, geometrikus alakzatok mind a minimalista stílust képviselik.

A szekrények, illetve a kávézóasztal a mi elképzelésünk szerint préselt lemezből készült, diszkrét fautánzatú burkolattal, világos árnyalatokban. A semleges színek lehetővé teszik, hogy helyenként erős, sötét árnyalatokat is bevonj a dekorációba. Például a krém színű kanapé és zsámoly esetében remek kiegészítő a terrakotta vagy a barna színű díszpárna, a szobát pedig ki fogja emelni a hasonló árnyalatú sötétítő vagy függöny is. Ha ezeket a színeket megőrzöd a díszítésben, kontrasztos és hangulatos helyiséget nyersz.

Aztán, egy zárható raktározó helyiség is nélkülözhetetlen egy kis méretű lakásban. Ezekben kiválóan elrejthetőek azok a tárgyak, eszközök, amelyek nem passzolnak a szoba hangulatához, illetve amelyeket máskülönben valahol máshol foglalnák a helyet.

A minimalista stílus jegyében olyan kiegészítőre is gondolhatsz, mint például egy ágakkal telerakott váza. Ez tökéletesen harmonizál a javaslatunk szerint berendezett szobával, úgy hangulat, mint színek szempontjából. Egyszerű díszítési mód, és nem lóg ki a többi elem soraiból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek