LélektárÚjhold a Mérlegben és napfogyatkozás október 14-én: a körülöttünk lévő dolgok váratlan...

Újhold a Mérlegben és napfogyatkozás október 14-én: a körülöttünk lévő dolgok váratlan és előre nem látható módon változhatnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Október közepén, ami eleve az ősz középső hónapja, két intenzív és erőteljes asztrális eseménnyel, egy Újholddal és egy gyűrűs napfogyatkozással is találkozunk. Ez a második napfogyatkozás a 2025-ig a Kos – Mérleg tengelyen bekövetkező napfogyatkozások sorozatában, amely egy kicsit eltorzítja a valóságunkat és a kapcsolatainkat, hogy aztán segítsen nekünk abban, hogy tanuljunk a hibáinkból, és egészséges módon gyógyuljunk, kiegyensúlyozzuk és kezeljük a krízishelyzeteket.

Október 14-én este 19:55-kor két különleges asztrális esemény, egy Újhold és egyben egy gyűrűs napfogyatkozás is bekövetkezik. Ez a második napfogyatkozás a 2025-ig a Kos – Mérleg tengelyen bekövetkező napfogyatkozások sorozatában, miután az első 2023. április 20-án következett be.

Az Újhold és a gyűrűs napfogyatkozás a Mérleg jegyének 21. fokára esik, ami azt jelenti, hogy az energiák arra összpontosulnak majd, hogy építjük a kapcsolatainkat, és hogy viszonyulunk egymáshoz.

A következő két hétben több mint szükséges, hogy EGÉSZSÉGESEN viszonyuljunk a környezetünkhöz, mivel a körülöttünk lévő dolgok váratlan és előre nem látható módon változhatnak, és időnként úgy érezhetjük, hogy a talaj (a biztonság) kicsúszik a lábunk alól.

Gyakorolnunk kell tárgyalási készségeinket, figyelembe véve mind a saját szükségleteinket és vágyainkat, mind a körülöttünk élőkét, mivel a Mérlegben lévő Újhold arra tanít bennünket, hogy biztosítsuk a békét és a harmóniát a környezetünkben, hogy békében legyünk a körülöttünk élőkkel, egyensúly, őszinteség, tisztelet és rend legyen az elménkben, otthonunkban, szívünkben és a környezetünkben. Az elme és a lélek békéje nélkülözhetetlenné válik az elkövetkező időszakban.

A Mérlegben lévő Újhold rezgéseit a napfogyatkozás is fokozza. A napfogyatkozások bizonyos karmikus, sorsszerű töltést hordoznak magukban, felgyorsíthatják bizonyos előre elrendelt események kibontakozását a sors vonalában, legyenek azok jók vagy rosszak.

Ez az energia intenzív, erős, és konfliktusra való hajlammal jár, akár erőszakos kitörésekkel, bizonyos esetekben képtelenek vagyunk arra, hogy helyesen közelítsük meg a mellettünk lévő ember szívét, a másik embert inkább ellenfélnek látjuk, mint barátnak, ellenségeskedés, távolságtartás és az idegenség érzésének felfokozódása jellemezheti a kapcsolatainkat.

Ha a neheztelés nem szűnik meg, akkor előfordulhatnak végleges szakítások vagy hirtelen eltávolodások. A napfogyatkozások minden zűrzavarukkal együtt bezárhatnak bizonyos ajtókat, de kinyithatnak másokat, átrendezhetik az életutakat, új kezdeteket szülhetnek, és az elavult gondolkodásmódokat újakkal cserélhetik fel. Néha, akár akarjuk, akár nem, akár készen állunk rá, akár nem, a napfogyatkozások kissé felrázzák a korábbi állapotokat, és elindítanak bennünket azon az úton, amelyen haladnunk kell.

Napfogyatkozás idején tanácsos erősen és hitelesen megőrizni a rezgésünket – mondják az asztrológusok. Ne próbáljuk meg átvenni az irányítást, és ne akarjuk manifesztációhoz felhasználni a napfogyatkozást. Ehelyett használjuk ezt az energiát arra, hogy átadjuk magunkat az eseményeknek, és belépjünk a bizalom terébe. Ismételjük a következő mantrát: „Minden a javamat és a legnagyobb jót szolgálja.”

Ugyanakkor nem kell megijednünk ettől a Mérlegben bekövetkező gyűrűs napfogyatkozástól, hiszen a Mérleg vissza akarja állítani az egyensúlyt, és mindig új utakat keres a minőségi és harmonikus kapcsolatok kialakítására. Figyeljünk mindig a dolgok nagy egészére, ne vesszünk el a részletekben, becsüljük meg a valódi kapcsolatokat, az igazi intimitást, és amikor olyan emberekkel találkozunk, akikkel valóban rezonálunk, becsüljük meg ezeket a találkozásokat, és tanuljunk belőlük. Az adok-kapok egyensúlyának is egyensúlyban kell lennie ebben az időszakban, és ahelyett, hogy a kettősségekre és a polaritásokra összpontosítanánk, meg kell próbálnunk gyakrabban együttműködni másokkal.

Egyes kapcsolatok az életünkben, bár látszólag megszakítottuk azokat, most újra a felszínre törhetnek, és kihívást jelenthet a számunkra, hogy egészségesen kezeljük az interakcióinkat az adott személlyel vagy helyzettel, nagyobb értéket tulajdonítva belső lényünk hitelességének. Tud-e a lelkem növekedni és virágozni e mellett az ember mellett, látják-e, tisztelik-e, tiszteletben tartják-e és érvényesítik-e a vágyaimat ezekben a kapcsolatokban?

Óvakodjunk a hatalmi vagy belső konfliktusoktól, amelyek ebben az időszakban felmerülhetnek, mivel a Plútó is aktív a Mérlegben végbemenő napfogyatkozás alatt. Előfordulhat, hogy nehezen engedünk el egy olyan személyt, kapcsolatot vagy helyzetet, aminek úgymond lejárt a szavatossága, felemésztette önmagát, és már nincs helye az életünkben, de ebben a pillanatban kétségek gyötörnek bennünket ezzel kapcsolatban, és nem vagyunk benne biztosak, hogy kellene viszonyulnunk hozzá. Hátrahagyjuk és továbblépjünk, vagy adjunk még egy esélyt a gyógyulásra?

A Chiron azonban pozitív fényt vet ezekre a kérdésekre, és fáklyát gyújt a lelkünk mélyén, szelíd, megértő és regeneráló gyógyító energiával melegítve azt. Nem kell túl nagy nyomást gyakorolnunk magunkra azzal kapcsolatban, amit tettünk, vagy éppen elmulasztottunk megtenni, mert most már minden sokkal világosabb a számunkra. Gyengeségeink, sebezhetőségeink vagy sebeink erőnk és bölcsességünk forrásává válhatnak.

Ennek a Mérlegben bekövetkező Újholdnak és napfogyatkozásnak a hatására egyéni szinten felhívást kapunk arra, hogy újra felfedezzük belső erőnket, tudatában legyünk hibáinknak és gyengeségeinknek, valamint tulajdonságainknak, felnyissuk szemünket a körülöttünk lévő problémákra, és tagadás helyett elismerjük létezésüket (ez az első lépés a megoldásuk felé), megerősítsük az önmagunkba és képességeinkbe vetett bizalmunkat, és talán még azt is felfedezzük, hogy jók vagyunk valamiben, amiről korábban nem is tudtunk.

Hagyjuk abba fényünk és adottságaink lekicsinyítését, emlékezzünk arra, hogy bármit megtehetünk és elérhetünk, de ezt ugyanazzal a tisztelettel és szeretettel kell fogadnunk, amivel mi magunk is fordulunk mások felé.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek