LélektárA Chiron 2023 decemberéig retrográd pályára lépett a Kosban - A gyógyulás...

A Chiron 2023 decemberéig retrográd pályára lépett a Kosban – A gyógyulás kapuja újra megnyílik

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Chiron retrográd a Kosban olyan asztrális esemény, amely értékes leckéket kínál a lelkünknek, és ezek elsősorban a gyógyulási folyamatokról szólnak, valamint arról, hogy mennyire tudjuk elfogadni és szeretni önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk.

Az elmúlt időszakban számos fontos asztrális jelenség ment végbe (Újhold a Rákban július 17-én, a holdcsomópontok elmozdulása a Kosban és a Mérlegben 2025-ig, Vénusz retrográd az Oroszlánban), július 23-án pedig egy újabb jelentős esemény ment végbe, a Chiron retrográd pályára állt a Kosban, és december 26-ig ott is marad.

A Chiron azonban nem igazi bolygó, hanem inkább egy periodikus üstökös, egy stabil pálya nélküli objektum, az első ismert kentaur típusú égitest. A kentaur típusú objektumok jeges, üstökösszerű égitestek a Naprendszerben, amelyek az üstökösöknél kisebb excentricitásúak, és pályájuk a Jupiter és a Neptunusz közé esik. A Chiron a Szaturnusz és az Uránusz között kering, és egy 49-50 éves ciklust teljesítve mind a 12 állatövi jegyen áthalad.

A személyes karmikus leckéktől függően néhányan közülünk rendkívül intenzíven élhetik meg ezt az asztrális tranzitot, talán még a legmélyebb belső sebeinkkel is szembe kell néznünk (családi, gyermekkori traumák, szakítás/válás okozta traumák, esetleg előző életekből származó traumák, bizonyos személyes gyengeségek vagy belső küzdelmek, bizonytalanságok, amelyek visszatartanak).

Amikor asztrológiailag aktív, és különösen retrográd mozgásban van, a Chiron szerepe, amit a „megsebzett gyógyítónak” is neveznek, hogy felszínre hozza egyéni fájdalmunkat vagy bizonyos kollektív sebeinket/traumáinkat, mert azt akarja, hogy sebeinket motivációként használjuk a fejlődéshez, megváltoztassuk a vibrációnkat (alacsonyról magasra, ami lehetővé teszi, hogy ne egyszerűen csak túléljünk, hanem szó szerint kiviruljunk), és mély, pozitív átalakuláson essünk át.

A Chiron 2023 decemberéig retrográd pályára lépett a Kosban - A gyógyulás kapuja újra megnyílik
Fotó: 123RF

A Chiron erőt ad és hátulról ösztökél minket, hogy segítsünk magunkon, segít tisztábban érzékelni saját gyengeségeinket valamint azt, miként befolyásolják azok érzéseinket és tapasztalatainkat, hogy ne legyünk olyan kemények és követelőzőek önmagunkkal szemben, és több együttérzést, szeretetet mutassunk önmagunk irányában.

A Chiron retrográd időszakában megnyílik egy kapu a gyógyulás lehetőségeivel, és át kell lépnünk rajta, hogy hozzáférjünk egy magasabb tudatállapothoz. Más szóval, ebben az időszakban nagyon fontos a tudatosság, a fejlődés és a belső gyógyító munka iránti vágyunk, a tisztánlátás, amellyel felfedezzük a sebeinket, és hagyjuk, hogy azok begyógyuljanak. De a gyógyuláshoz vezető út soha nem könnyű. Amikor egy seb kitisztul, eleinte valószínűleg fájni fog, később azonban hegesedni kezd, és lassan teljesen begyógyul.

A Chiron arra hív minket, hogy fogadjuk el a felénk nyújtott segítő kezet, de ugyanakkor emlékeztetni akar minket arra is, hogy a lélek gyógyítása belső munkát igényel, és mi magunk lehetünk a saját magunk orvosai.

Úgy érezzük, hogy bizonyos szempontból kudarcot vallottunk, és ezt nehezen tudjuk elfogadni? Megkönnyebbülést vagy menedéket kerestünk olyan dolgokban, helyzetekben vagy akár ismétlődő mintákban, amelyek több kárt okoznak nekünk, mint hasznot, és így gátolják a gyógyulást? Nos, a Chiron retrográd mozgása az elkövetkező időszakban más perspektívákat kínál nekünk, és arra ösztönöz, hogy új megvilágításban és szeretettel tekintsünk a múltbeli tapasztalatainkra.

Ez a Chiron retrográd időszak segít megérteni, hogy nem tudjuk megváltoztatni a tapasztalatainkat és a múltunkat, sem a fájdalmas pontokat, sem az azokat a triggereket, amik hatással vannak ránk, de hagyhatjuk, hogy más irányba vezessenek minket, ahol a hatalom a mi kezünkben van, és a sebeink nem egyszerűen csak sebek, hanem a múltunk részei.

Élettapasztalataink részét képezik, hozzánk tartoznak, és bár talán igazságtalanok vagy fájdalmasak voltak, de utat mutattak a tanuláshoz, a megismeréshez, a tapasztalathoz és a bölcsességhez, az empátiához és az erőhöz, így a múltbeli fájdalmat az erő forrásává, a továbblépés motivációjává változtathatjuk.

Engedd, hogy a Chiron gyógyító ereje átvezessen ezen az időszakon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek