HolotropikumÚjdonságok és titkok az orvostudományból

Újdonságok és titkok az orvostudományból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudtad, hogy a banális fogkő agy- és szívkárosodást okoz? Az amerikai kutatók egy csoportja ugyanis rájött, azon személyek esetében, akik eltávolították a fogsorukról a lerakódást, csökkent a szívinfarktus és agyvérzés kialakulásának veszélye.

A magyarázat erre abban rejlik, hogy a szájban létező fogkő olyan baktériumoknak biztosít életteret, amelyek különböző gyulladásokat idézhetnek elő, szív- és agybántalmakhoz vezetve.

Ha sok nyers zöldséget és friss gyümölcsöt fogyasztasz, nagyban csökkented a szívmegbetegedések lehetőségét – állítják ugyancsak a tudósok. Ebben a kutatásban 27 ezer személy vett részt Európából, Kínából és Latin-Amerikából. A végeredmény pedig az lett, hogy a túlnyomórészt nyers gyümölcsökből és zöldségekből álló diéta hozzásegít a szívproblémák elkerüléséhez.

Fogadjunk, hogy azt sem tudtad, hogy a bőrrák kialakulásának esélyét csökkentheted azzal, ha kávét fogyasztasz! Pontosabban, azon nők esetében, akik rendszeres kávéivók, kevesebb bőrrákos esetet diagnosztizáltak. A férfiak pedig 9%-kal csökkenthetik a bőrrák kialakulásának esélyét, és 20%-kal a prosztatabántalmak fellépését, mindössze egy-egy csésze kávé elkortyolásával.

Egy másik találmány, hogy a fahéj segít leküzdeni a megfázást és az influenzát, ha három napig egy fél teáskanálnyit egy teáskanál meleg mézzel keversz és fogyasztasz el. Továbbá segíti az emésztést, és lebontja a bevitt zsírokat.

Kacagj tiszta szívből! A tudósok ugyanis azt is bebizonyították, ha nevetéssel reagálod le még a legnehezebb helyzeteket is – mint például ha kávét öntesz a kedvenc ingedre, miközben a főnököddel vitázol –, az jótékony hatással van a szervezetedre, és megőrzi az egészségedet!

Aztán, megszabadulhatsz az eldugult orrtól, ha forró folyadékot iszol, mivelhogy az feloldja az orrjáratokban keletkezett összeszorulást, és nyugtató hatással van az orr és a torok begyulladt részeire. Ugyanerre a célra szolgálnak a fűszeres ételek is, valamint a bors, és nem utolsó sorban a mozgás, amely serkenti a vérkeringést, ezáltal segít a lélegzésben is.

Végül, a kutatók azt is kiderítették, hogy azok a gyerekek, akik időben ágyba bújnak, védve vannak az elhízástól. Úgy tűnik, a lefekvés és a felkelés pontos ideje két olyan tényező is egyben, amely felveszi a harcot a plusz kilók ellen. A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy azok a gyerekek, akik korán elalszanak, korábban is kelnek, így energiaszintjük magas, és az életstílusuk is aktív, egészséges, nem érezve kísértést a televíziózás vagy a számítógépezés iránt sem.

Fotók: photl.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek