HolotropikumÚjabb kutatások szerint az agyhalottak életre kelthetőek!

Újabb kutatások szerint az agyhalottak életre kelthetőek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Új remény csillant fel az orvostudományban: úgy tűnik, hogy bizonyos módszerek segítségével életre tudják kelteni az agyhalottakat.

20 halott személyen kísérleteztek, olyanokon, akik a klinikai halál állapotában voltak már. Dr. Himanshu Bansal professzor súlyos agysérülést szenvedett páciensek központi idegrendszerét próbálta helyreállítani. Ezeket a pácienseket már egy ideje halottá nyilvánították, az agyuk nem működött, csupán csak a gépek tartották életben a létfontosságú szerveiket.

Őssejteket és egy peptidkoktélt fecskendeztek a páciensek agyába, majd lézerrel és más idegstimuláló eszközökkel próbálkoztak. A kísérlet több hónapon keresztül tartott, ez idő alatt a páciensek agya folyamatos megfigyelés alatt állt.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy ez idő alatt beindul-e az agy regenerálódása, főleg a gerincagy területén, amely a szívműködésért felelős. A feltételezések szerint az agysejtek ugyanúgy újra tudják növeszteni magukat, mint például, ahogy a gyík farka regenerálódik. Bizonyos halfajok egy komolyabb sérülés után az agyuk nagyrészét is képesek újranöveszteni.

“Ez egy jelentős lépés lenne afelé, hogy szembe tudjunk szállni a halállal” – mondta a kutatást irányító Ira Pastor, a Bioquark vezetője.

A The ReAnima Projektet Indiában végzik, ahol már két agyhalottnál jelentős sikereket értek el. Dr. Bansal szerint, ha a páciensek állapota továbbra is javul, akkor bekövetkezhet az az idő is, amikor újra emberi életet élhetnek az agyhalottá nyilvánított személyek.

Ira Pastor reményei szerint az agyhalottak teljes felépülését is el fogják érni, sőt, ezáltal közelebb kerülhetnek a Parkinson-és az Alzheimer-kór gyógyításához is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek