BlogÚj év! Régi élet?

Új év! Régi élet?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szilveszteri vidám pezsgő durranás pillanatában, hány és hány millió ember fogadja meg hogy jövőre már másképp lesz minden? Eljön végre a fogyókúra ideje, a sportos és egészségesebb élet, a több könyv és tanulás időszaka, a stresszmentes élet, és ki tudja még milyen fogadalmakat ígérünk meg magunknak. Azonban valóban új élet köszönt be a régi helyére? Ezt a témát járja picit körbe ez a mostani cikk, és talán még felismerés is gyúlhat arra, hogy felesleges várnunk a következő szilveszterig a fogadalmakkal és megvalósításokkal.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Képzeljük csak el milyen lenne, ha valóban sikerülne megvalósítani a fogadalmainkat! Ha tényleg sikerülne picit egészségesebben élnünk. Picit többet mozognánk, kevesebbet ennénk, kevesebbet dohányoznánk, kevesebb alkoholt és egyéb bódító szereket vennénk magunkhoz.. Lehet hogy meg is tudnánk hosszabbítani így az életünket, akár 5-10-15, vagy még több évvel? Sőt, még az is lehet hogy ezt az időszakot sokkal kellemesebben élnénk át. Sokkal kellemesebben éreznénk magunkat a bőrünkben. Hát nem éri meg hogy megpróbáljuk?

Gondoljunk csak bele, mi lenne ha megvalósulna az a fogadalmunk is hogy többet olvasnánk, többet képeznénk magunkat! Talán új szakmákat, új ismereteket, új gondolatokat fedeznénk fel. Olyat, ami sokkal jobban illeszkedik a személyiségünkhöz és az életünkhöz. Olyat, amivel talán még rá is találnánk a valódi Sorsunkra, a valódi küldetésünkre. Olyat, amit ha megismerünk akkor valóságos örömmámorban várnánk a hétfő reggelegeket hogy munkához lássunk! Elképzelhetetlennek tartja ezt? Pedig könnyen lehet hogy Önre is ott vár egy ilyen téma. Egy olyan hivatás ami boldogsággal tölti el élete hátralévő évtizedeiben. Ha lenne ilyen, megérné megpróbálni megkeresni? Szerintem igen!

A világ csodálatos millió és millió titkos hangjából mit szólna ha egy varázslat folytán a füle képes lenne érzékelni rengeteg újat? Ön képes erre, hiszen nincs másra szüksége, mint elkezdeni megtanulni egy idegen nyelvet! A világ megnyílna az Ön számára egy új nyelv elsajátításával! És nem is szükséges professzori szinten beszélnie, csupán alapfokon. Már ekkor óriási lehetőségek, és a világ csodájának elképesztő tárháza nyílik meg Ön előtt! Új emberek, új ismeretek, új gondolatok és csupa-csupa olyan dolog ami eddig zárva volt Ön előtt, hiszen nem beszélte a nyelvüket. Ismerje meg ezeket az új dolgokat és lehetőségeket, fedezze fel végre a világot!

Ön milyen típusú ember? Halogatós talán? Vannak akik bizony rengeteg dologról tudják hogy meg kéne csinálniuk, azonban mindig halogatják. Vagy ha bele is kezdenek, de nem fejezik be. Ön ilyen? Mit szólna hozzá ha egyszer csak ezeknek a dolgoknak, csupán a felével is, de végezne! Ha nem többel, csupán a halogatott feladatainak felét igen is befejezné! Mekkora előrelépés lenne ez az életében? Mekkora szakmai, családi, magánéleti vagy éppen hobby tekintetében, micsoda óriási előrelépések és eredmények lennének? Képzelje csak el! Lehet hogy egy ilyen lépés alapjaiban változtatná meg az életét és a körülötte élők lehetőségeit. Ne hagyja hogy a letargia úrrá legyen Önön, és megrekedjen a vágyakozás és a reménykedés szintjén! Valósítsa meg a tervezett dolgokat szépen sorjában!

A sok-sok újévi fogadalom, az új lépések, a tervek és a megvalósításuk közt pedig hogy ne essen a fejetlenség, a túlvállalás, és a gyötrő stressz csapdájába, ajánlom kezdjen megtanulni picit lazítani is. Összpontosítani, meditálni, tudatosan feltöltődni. Ha összeszedett lesz, tudatos és meditatív, akkor bizony a sok új dolog és tennivaló nem fog az Ön fejére nőni és stresszel terhelni, hiszen amolyan harmonikus dinamizmusban tudja majd az élete egyensúlyát megtalálni. Ehhez kívánok minden kedves olvasónak olyan boldog új évet, amely már nem a régi kötöttségek mentén halad, hanem az új, sokkal bölcsebb, előremutató, örömtelibb élet irányába. Ha ennek az eldöntését és kezdeti lépéseit elfelejtette volna megfogadni a mostani szilveszteri pezsgő pukkanásnál, akkor se bánkódjon, minden egyes új nap során meg van rá a lehetősége. Éljen vele, hiszen elmegy az élet Ön mellett! Boldog, és valóban új évet kívánok!

A Kolostor Őre
www.meditacionk.blogspot.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek