KuriózumTuristák szállítása közben esett össze és halt meg egy elefánt Srí Lankán

Turisták szállítása közben esett össze és halt meg egy elefánt Srí Lankán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy újabb elefánt halt meg a turisták szafarira szállítása közben, ezúttal Srí Lanka központi tartományban, Sigiriyában. Az elhunyt elefántról készült képeket azért osztották meg, hogy a hatóságok végre fellépjenek az ázsiai vadvilág védelme érdekében.

A felvételen látható, hogy a 18 éves elefánt összeesett, majd leborítják egy ponyvával, miközben az elkeseredett helyiek csoportja áll körülötte és nézi. A feltételezések szerint az elefánt előző nap három turistacsoportot szállított egy felvonuláson, ezért annyira kifáradt, hogy valószínűleg végelgyengülésben halt meg. Az állatjóléti kampányok új törvények meghozatalát szorgalmazták, annak érdekében, hogy megvédjék az állatokat a bántalmazástól. Az állatbántalmazóknak jelenleg nagyon kevés pénzbírságot szabnak ki, teljesen függetlenül attól, hogy milyen szenvedést okoznak az állatnak.

Kanakota, az elefánt halálára reagálva Paul Healey, a “Moving Animals” munkatársa elmondta: „Ennek a fiatal elefántnak a tragikus és kegyetlen halála teljességgel megelőzhető lett volna. Attól a pillanattól kezdve, amikor a turisták nem lesznek hajlandóak felülni az elefántok hátára, ezek a szelíd, óriás állatok már nem fognak szenvedni, és nem omlanak össze a kimerültség miatt.”

“Arra kérjük a turistákat, hogy soha többé ne üljenek fel az elefánt hátára, és felhívjuk a Srí Lanka-i kormány figyelmét, hogy terjesszen elő egy új állatjóléti törvényjavaslatot, amely végül védelmet nyújt az ország csodálatos állat- és vadállományának” – fogalmazott a szakember.

Sajnos az állatok bántalmazása nem merül ki abban, hogy embereket kell szállítsanak, ezen kívül különböző manővereket kell megtanuljanak, felvonulásokon vesznek részt, és egész életükben az embert szolgálják.

Thaiföld a turisták kedvelt célpontja, évente több millióan látogatnak el az országba, és sajnos a legtöbbjük alig várja, hogy megnézze az úgynevezett “szentélyeket”, hogy fényképezkedjenek egy elefánt hátán, vagy éppen miközben etetik őket. Sajnos a turizmus ez a fajta népszerűsítése az állatokra egyáltalán nincs jó hatással, és amíg a “elefánt-szórakoztatóipar” működik, addig lesz is igény rá.

Maria Mossman, az Action for Elephants UK nonprofit csoport alapítója a The Guardiannak elmondta: „Sok park szentélyként hirdeti magát, de nem az. Soha ne menj olyan parkba, amely elefánt-bemutatókat, természetellenes produkciókat, trükköket vagy fényképezkedést hirdet – és kérlek, soha ne ülj fel az elefánt hátára.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek