KuriózumTe vagy a tökéletes szerető: Tulipán

Te vagy a tökéletes szerető: Tulipán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tökéletes szerető, hírnév, Hollandia jelképe. Ősi női jelkép, a magyar népi szimbólumtár egyik legjellegzetesebb virága. Szív formája miatt a lángoló érzelmeket, a szerelmet mutatja.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

A tulipán Törökországból származik; a történet szerint onnan hozta az első hagymát a hollandiai Leiden botanikus kertjébe egy Clusius nevű kutató, hogy aztán Hollandia jelképévé váljon ez a virág. Egy csokor vörös tulipánnal bárki kifejezheti szerelmét. Ezenkívül a ragaszkodást, az elmélkedést és az imát is szimbolizálja. Ha mindezeket összegezzük, elmondható, hogy ez az erős virág a multikulturális társadalom igazi jelképe – megtestesíti a társadalom különböző szegmensei közti kapcsolatot és megbékélést.

A tulipán számtalan színben és formában kapható, ezért is igen népszerű. Azok a növények, amelyeket hagymával együtt veszünk, még különlegesebbek, hiszen tartósságukat természetes növekedésük adja.

Egyértelmű jelentése: Te vagy a tökéletes szerető, szerelem.

Tulipánt ajándékozni szerelmi vallomás és lángoló szív. Jelentése virágnyelven: „Te néma díszpéldány! Hol vannak belső értékeid?”.

Tulipán (sárga) – Mosolyod olyan, mint a napfény. Ezen kívül a féltékenység hordozója, azt tételezi fel, hogy annak, aki kapja más is van az életében, nem csak az, akitől a virág származik.
Tulipán (tarka) – Csodálatos szemek
Tulipán (vörös, vagy rózsaszín) – Higgy nekem; Szerelmi vallomás, a szerelem hírnöke.
Tulipán (fekete) – ritka volta miatt azt mutatja, hogy a megajándékozott személy mindennél drágább nekünk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek