Négynapos fesztivált tartanak Dél-Koreában évente annak megünneplésére, hogy egy óra erejéig szó szerint kettéválik a Kelet-Kínai-Tenger. A Csindo és Modo szigetek közötti látványos jelenséget sokan modern vagy koreai Mózes-csodaként emlegetik.

korea-tenger3

A helybéliek szerint a történelmi időkben számos tigris élt a szigeten, és a vadak rendszeresen pusztították a falut. A lakosok ezért a Modo-szigetre menekültek, a faluban pedig csak egy Bbyong nevű öregasszony maradt, aki mindennap imádkozott a tenger istenéhez azért, hogy újra láthassa a családját.

Yongwang isten egyik éjjel megjelent neki álmában és azt mondta az öregasszonynak, hogy másnap küld neki egy szivárványt a tengerre, amelyre felülhet és átlovagolhat a másik szigetre. Bbyong másnap az isteni parancs szerint cselekedett, ekkor nyílt szét a tenger, és a lakosok visszatérhettek a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, a helyiek a fesztivál keretében emlékeznek meg az öregasszonyról.

A csoda tudományos magyarázata az, hogy az árapály-jelenség miatt a fősziget, Csinfp és a nála sokkal kisebb Modo szigete között a föld mintegy 3 kilométeres hosszúságban, 10-40 méteres szélességben megnyílik. A fősziget déli részén tartandó fesztiválra látogatók ilyenkor átmennek az egyik szigetről a másikra, igaz kénytelenek térdig érő sárban gázolni, mivel az egy óra alatt a földnyaláb nem szárad meg.

korea-tenger2

korea-tenger

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.