OtthonToplista: a 4 leghíresebb májusi virágfesztivál

Toplista: a 4 leghíresebb májusi virágfesztivál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tavaszi ünnepségek mindig élettel teliek, vidámságtól és jókedvtől duzzadnak, nem beszélve arról, hogy látványuk energiával tölt fel és gyönyörködtet bennünket, évről évre, Európa- és világszerte!

Ha még nem tudod, hol töltenél el szívesen pár szabadnapot vagy egy hosszabb hétvégét, az alábbiakban pár hasznos tippel szolgálunk számodra. A legszebb és leghíresebb 4 virágfesztivált mutatjuk most be Európából, amelyek közül bátran válogathatsz.

Fotó: Fczarnowski
Fotó: Fczarnowski

1. A Piazza de Spagna-i azáleák, Róma (Olaszország)

Májusban ez a parányi kis római tér azáleákkal telik meg. A vidám, markáns színek a megszokottnál több turistát is vonzanak a városba, főként hogy ez az az időszak, amikor a munka-ünnep és a húsvét is lenni szokott.

Fotó: Internet
Fotó: Internet

2. Májusi virágparádé, Noordholland (Hollandia)

A holland virágparádé virágokkal és azokból készült ikebanákkal telerakott csónakokat jelent, amelyek a város csatornáit szelik át péntektől vasárnapig. Ezek a csónakok 40 kilométert is úsznak a várost áthidaló csatornák vízén, eközben pedig lefényképezhetők, a tulipánokkal zsúfolt piacokkal együtt.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

3. Infiorata di Noto, Szicília (Olaszország)

A szicíliai virágünnepnek kissé elvont értelmet kölcsönöz, hogy a művészek, akik ott egybegyűlnek, inkább óriási mozaikhoz hasonló alkotást, mintsem virágból készült csokrokat, ikebanákat készítenek, az aszfalton. Az eseménynek a Noto-i Corrado Nicolaci utca ad otthont. A művészek már pénteken hozzálátnak az alkotáshoz, így az érdeklődők a hétvége teljes hosszán megcsodálhatják. Hétfőn pedig a gyerekeket küldik ki, hogy rohanjanak végig a virágszőnyegen, összekuszálva az egészet, az élet és halál ciklusának a szimbólumaként.

Fotó: Internet
Fotó: Internet

4. Győzelem Napja, Riga (Litvánia)

Május 9. az a nap, amikor Litvánia lakosai megemlékeznek a második világháborúban elesett katonákra, hősökre. A csata áldozatainak emlékére, és a hazatért háborús veteránok tiszteletére, az egybegyűltek virágcsokrokat helyeznek el Riga fővárosban, a Győzelem parkban, tarka szőnyeget képezve a földön. Habár ezutóbbiról idén már lemaradtunk, még lehet belőle úticél jövőre, májusban!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek