HolotropikumTöbb mint 500 génünket módosítja a vegán diéta

Több mint 500 génünket módosítja a vegán diéta

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok oka lehet annak, hogy valaki vegetáriánus lesz. Az egyik mindenképp az állatok szeretete, a másik pedig az egészséges életforma fontossága.

vegan-dieta

Egy 2012-ben készült átfogó tanulmányban rámutatnak arra, hogy a vegetáriánus embereknél kisebb a daganatos betegségek kialakulásának kockázata, mint a mindenevők esetében. Ez jó hír. De akkor feltehető a kérdés, hogy még jobb azoknak a helyzete, akik semmi állati eredetű kaját nem esznek, azaz a vegán étrend követőinek?

Úgy néz ki, hogy igen, legalábbis erre derült fény az amerikai Loma Linda Egyetemen. Megállapították, hogy azoknál a nőknél például, akik vegánok, 34 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy valamilyen nőket érintő rákos megbetegedés alakul ki.

A szakértők szerint, ha fokozatosan kiiktatjuk étrendünkből a húsokat, később az állati eredetű élelmiszereket és ezzel párhuzamosan emeljük a zöldségek, gyümölcsök és az ezekből készült ételmennyiséget, csökkentjük annak az esélyét, hogy daganatok, illetve magas vérnyomás alakuljon ki szervezetünkben, ráadásul az elhízástól sem kell tartanunk.

Orvosok nemrég azt is felfedezték, hogy szoros összefüggés van a rákos sejtek kialakulása és az állati eredetű protein fogyasztása között. Azt is kimutatták, hogy a vegán étrend több mint 500 génmódosulást indíthat be, amelyek megelőzik a mellrákot, prosztatarákot, és szívbetegséget is. Ez azért jó hír, mert eddig úgy tartottuk, hogy a gének általi örökletes betegségek elől nem tudunk menekülni, de most úgy néz ki, hogy ezen is képesek lehetünk változtatni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek