HolotropikumEz a 4 teszt sok mindent elárul az egészségedről - így végezd...

Ez a 4 teszt sok mindent elárul az egészségedről – így végezd el otthon őket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mindenki által közismert és nagy népszerűségnek örvendő Dr. Oz, soha nem rejti véka alá véleményét, amikor az emberi szervezet egészségéről, vagy az egyes betegségek kezeléséről van szó. Ugyancsak az ő nevéhez köthetőek azok a tesztek, amelyeket gyorsan és hatékonyan végezhetünk el saját egészségi állapotunk feltérképezésére.

Az alábbiakban nézzünk néhány, bárki által könnyen elvégezhető tesztet:

A lábujjak tesztje – mely által fontos információkat kapunk a gerinc és a szív állapotáról. Üljünk le egy kemény és egyenes felületre, nyújtsuk előre lábainkat, majd igyekezzünk az ujjbegyünkkel megérinteni a lábujjainkat. Ha ez nem sikerül, akkor az a gerinc problémáira utalhat.

Ugyanakkor vigyázzunk szívünk állapotára is, mert könnyen ki lehetünk téve egy szívinfarktus bekövetkeztének is. Ennek elkerülése érdekében minden nap végezzünk rendszeresen mozgás gyakorlatokat, hogy gerincünk visszanyerhesse rugalmasságát. Erre nagyon jók a Pilates és a Jóga gyakorlatai.

A tenyerek tesztje – segít megállapítani, hogy küzdünk-e a vérszegénységgel vagy sem. Nézzük meg figyelmesen a tenyerünkben található vonalak színét. Ha ezek sötétek, akkor nem vagyunk vérszegények, ha viszont világosabbak, akkor minden esetben végezzünk vérvizsgálatot.

Az arcüreg tesztje – során nem kell tennünk mást, mint megérinteni az arcüregünket. Ha ez az érintés fájdalommal jár, akkor feltehetően gyulladás áll a háttérben. Ezt igyekezzünk meleg borogatással és sós vizes oldat használatával orvosolni.

A dagadt lábak tesztje – során nyomjuk meg a boka bőrfelületét néhány másodpercig. Ha egy mélyedést észlelünk a nyomás következtében, akkor lehetséges, hogy vese-, máj-, vagy véna probléma állhat a háttérben. Ezt azonban csakis egy alapos orvosi vizsgálat támaszthatja alá vagy cáfolhatja meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek