KuriózumTényleg működik a fegyencedzés

Tényleg működik a fegyencedzés

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy korábbi cikkünkben említést tettünk a fegyencedzés (Paul “Coach” Wade – Fegyencedzés) nevezetű újból felfedezett edzésmódszerről, és most kiegészítés képen további tippeket fűznénk hozza, hogy mindenki tisztába legyen “Coach” Wade őszinte, egyenes és kristálytiszta irányelveiről, ha tényleg komoly edzésbe fognánk.

1. Két hónapig minden működik! Te vagy a lényeg és a folyamatos fejlődés, nem pedig az edzésterv. Hidd el, hogy el tudod érni X időn belül azt, amit akarsz, csak tarts ki, és ne az első két hónap szerint ítélj. Látható változás 2-3 hónap előtt semmiképpen sem fog jelentkezni.

2. Hosszútávú célokat állíts fel! Ha nincsenek félelmetes céljaid, akkor álmaid sincsenek. Fontos a távlati gondolkodás. Ha most kezdünk el edzeni, hogy nyárra lapus és feszes hasfallal feszüljünk, máris rosszul álltunk hozza. Fogalmazzuk át úgy az elképzeléseket, hogy rendszeresen és komolyan edzem, 1,5 év múlva pedig virítok!

3. Őszinteség. A legtöbb ember szégyennel tekint önmagára az edzés előtti testalkatát illetően. Francba ezzel! Francba azokkal is, akik nem támogatnak, hanem kinevetnek, mert edzésbe fogtál! Csak te legyél a fejlődésed középpontjában.

4. Őszintén a hibáiddal is. Csak a kudarcok árán tanulunk! Ha belefogtál az edzésbe, egész biztosan fel fogod adni egy ponton. Mindenki így van vele. Te viszont áll fel, és kezdd elölről! Ez a haladás legfontosabb összetevője.

5. Hagyj időt a pihenésre, mert te sem vagy vasból. Az erőfeszítésed eredményét csakis a regeneráció táplálja, és ne szégyellj az alapoktól kezdeni semmit! Ne hajszold túl magad, ne vállalj többet, mint amennyit őszintén megbírsz, és ne foglalkozz azzal, ha kinevetnek a sovány szériaszám miatt. Te fejlődni akarsz, és ettől a ponttól kezded. Beszélgetünk majd 1,5 év múlva!

Igazi őrmester szavak ezek, a legjobbtól. A testedzés lényege az, hogy olyan szintre kerüljünk, olyan szinten beépítsük mindennapjainkba (ez főleg erre a típusú edzésre igaz), hogy anélkül az alvás se essen már jól. Ez legyen a cél, ha jobban szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek