Talán nincs is a világon a farmernál népszerűbb nadrágtípus. Minden országban szívesen kapják fel reggel, mikor munkába, iskolába, vagy csak sétálni mennek.

farmer1

Azt, hogy a farmer meghódította a világot, ifj. Levi Straussnak és Jacob Davisnek köszönhetjük, de a farmer története jóval későbbre, valamikor a 17. századra nyúlik vissza, mégpedig Európába, az olaszországi Genova városába. A kikötővárost franciául Gênes hívják, innen származik maga a jeans szó is, ami farmert jelenti. Az itt működő varródában a farmert a munkásosztálynak készítették, mivel strapabíró volt, és sokba se került.

Az 1950-es években kezdett egyre népszerűbbé válni ez a ruhadarab, köszönhetően az amerikai filmsztároknak, akik óriásplakátokon feszítettek legújabb farmerjeikben. Ma már számtalan színben, formában kaphatók a darabok, nők, férfiak, gyerekek, na és kamaszok állandó viselete a farmer.

Azonban van egy aprócska rejtély, ami a normál méretű zsebbe vart kis zsebet illeti.

Mi célt szolgál, mire jó vajon?

Levi Straussék azért alakították ki ezt a kis zsebben lévő zsebet, hogy az órát ott tartsák az emberek. Innen is származik a zsebóra kifejezés.

farmer2

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.