Sok embert érint ez a “láthatatlan”, de annál kellemetlenebb probléma, azonban szerencsére van néhány egyszerű praktika, amely segítségével orvosolható a dolog.

Ha neked is folyik a nyálad alvás közben, próbáld ki az alábbi jótanácsokat!

Mi okozza a túlzott nyálképződést?

Alvás közben az arc izmai teljesen ellazulnak, és a nyelési reflex is tompul. A túlságosan ellazult izmok következtében a száj kissé nyitva marad, és itt távozik a szájüregben felgyülemlett nyál. A túlzott nyálfolyás lehet egy neurológiai károsodás, vagy orrdugulás jele is, de például az agyvérzésen átesett emberek nagy eséllyel küzdenek az éjszaka folyamán nyálfolyással.

Így akadályozható meg az éjszakai nyálfolyás

1. Az orrmelléküregek tisztítása

A nyálfolyás egyik legfőbb oka az orrdugulás lehet, mert ilyenkor az ember a száján lélegzik.

Az alábbi módszerek segítségével megtisztíthatod az orrmelléküregeket:

  • egy forró zuhany megtisztítja az orrot, így az éjszaka folyamán sokkal könnyebb lesz a légzés;
  • az eukaliptusz tartalmú illóolajak elősegítik a szabadabb légzést;
  • a mentolos orrbalzsamok, vagy a speciális orrsprayek megnyitják az orrnyílásokat;

2. Alvási pozíció megváltoztatása

Ha az oldaladon vagy a hasadon alszol, sokkal könnyebben távozik a nyál a szádból, mintha a hátadon feküdnél. Találd meg a lehető legkényelmesebb és legpraktikusabb pozíciót, akkor is, ha nem tudsz egész éjszaka így maradni.

3. Alvási apné

Az alvási apné egy olyan rendellenesség, amikor a légzési nehézségek miatt állandó alvási problémák akadályozzák az éjszakát. Horkolás és nyálelválasztási problémák jellemzőek az alvási apnéra. A dohányzás növeli az alvási apné és a légzési nehézségek kialakulásának esélyét.

4. Túlsúly

A túlsúlyos amerikaiak több mint fele alvási apnéval és horkolással küzd. Ha túlsúly problémáid vannak, ajánlott minél hamarabb megszabadulni a felesleges kilóktól.

5. Speciális eszközök

Ha túlzott nyálfolyással küzdesz, fordulj egy szakemberhez, hiszen léteznek már olyan szájba helyezhető speciális eszközök, amelyek segítségével csökkenthető a probléma.

6. Megfelelő párnaválasztás

Válassz egy magasabb párnát, így még hogyha hason alszol is, elkerülheted az éjszakai nyálfolyást. Vigyázz, hogy a nyakadnak is kényelmes legyen ez a pozíció.

7. Gyógyszerek

Vannak olyan gyógyszerek, mint például bizonyos antibiotikumok, amelyek túlzott nyáltermelődést okoznak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.