HolotropikumTavaszi nagy SALAKTALANÍTÁS lépésről lépésre!

Tavaszi nagy SALAKTALANÍTÁS lépésről lépésre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor megbomlik a test sav-lúg egyensúlya akkor, a szervezet fogékonyabb lesz olyan patológiás folyamatok előfordulására, mint a gyulladás, fertőzés, degeneratív elváltozások.

no-narancsle

A prevenció itt is kulcsfontosságú, épp ezért az elsődleges cél nemcsak a már meglévő elsavasodás kezelése, hanem hosszútávon azoknak a tényezőknek a kiiktatása, amelyek savas pH-t eredményeztek.

Mitől savasodik el a szervezet?

Savasító tényezők: túl sok fehérje, cukor, alkohol, nikotin, tartósított élelmiszerek, rovarirtó, permetező szerek, kémiai gyógyszerek, helytelen életmód, helytelen étkezési szokások, stressz, negatív érzelmek.

A megelőzésben kulcsfontosságú szerep jut nemcsak az ételeknek és lúgosító technikáknak, hanem az egész életvitelnek, sőt gondolkodásnak is.

Ha igazán gyökeresen meg akarjuk változtatni a savasodástól szenvedő szervezet, akkor olyan alapvető dolgokkal kell kezdenünk, amelyeket eddig nem is tudatosítottunk.

Kiszuszogom, kiizzadom!

Légzés: 2 óránként mély levegő beszívás, feltelik az egész a tüdő alsó része is, majd 30-40 db kifújás, szinte zárt szájjal, pff-pff-pff-pff-pff. Akinek nincs alkalma ezt a légzéstechnikát alkalmazni, az elegendő, ha odafigyel és tudatosítja a légzését. A gyors pihegő nem megfelelő légzés légzési acidózishoz vezet.

Testmozgás: a napi 30 perc mozgás elengedhetetlen a helyes életvitelhez, legyen aktív szaladás vagy torna, a lényeg hogy 1oo-as fölé pörgesd a pulzusod.

Young girl helping her dad make salad with her grandparents in the background

Mit egyek, mit igyak?

Étkezés: A savasodás elkerülésében olyan egyszerű dolgok is segíthetnek, mint a táplálék helyes megrágása. Az alapos rágás által a táplálék könnyebben bomlik összetevőire és hamarabb felszívódik. Kerüljük a savasító ételeket: túl sok fehérje, cukor, alkohol, nikotin, tartósított élelmiszerek, szénhidrát – fehérje együttes fogyasztása tilos.

Savtalanító italok: krumplis víz, zsurlótea, spirulina, alga tabletta, virágpollen, lucernasarj vagy búzacsíra kivonat zöldárpalé-kivonat.

 Használj bázikus fűszereket: fahéj, babérlevél, fehér bors, kapor, majoránna, kömény, vörös-, foghagyma, római kömény ezek mind segítenek a salaktalanításba.

Megfelelő vízellátás kívül belül!

Savtalanításkor napi 2-3 liter vizet szükséges inni. A víz minősége kulcsfontosságú. Mikrobiológiailag tiszta vizet fogyasszunk és lehetőleg lúgos vegyhatású termékeket. Egyes források pH-ja elérheti a 8.5-8.8-as értéket is. Ha nincs lehetőség beszerezni lúgos vizet használjunk szódabikarbónát.  Napi 1-2 alkalommal 1 pohár langyos vízben oldjunk fel1kávéskanál szódabikarbónát és ezt fogyasszuk.

Lúgos fürdőzés. A bőr pórusain keresztül is felszívódnak a lúgos hatású anyagok.  Heti 2-3 alkalommal vegyünk 1 órás fürdőt langyos vízben, amelybe 2 evőkanál szódabikarbónát oldottunk fel. Lehet langyos lábvizet is készíteni, szintén szódabikarbónával, amelybe egy 1 kávéskanál szódabikarbóna tehető.  A lúgos fürdő után ideális a bőr masszírozása testkefével.

Engedem hadd menjen…

A salaktalanítás esetén a bázikus fürdővel egybekötve olyan teákat fogyasszunk, amelyek segítik az összegyűlt toxinok kiürülését: articsóka, gyermekláncfű, máriatövis tea. Használjunk a salaktalanítás objektív kimutatására lakmuszpapírt.  Folytassuk a kúrát mindaddig, amíg a reggeli vizelet pH-értéke tartósan meg nem haladja a 7 körüli értéket!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek