KuriózumTarts meg ezt az 5 dolgot magadnak és béke terem magad körül

Tarts meg ezt az 5 dolgot magadnak és béke terem magad körül

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Annyit panaszkodunk és mérgelődünk amiatt, hogy az emberek milyen buták, rosszak, panaszkodnak és keserűek, de azt nem vesszük észre, hogy mi is ugyanúgy hozzájárulunk és fenntartjuk azt a keserűséget viselkedésünkkel, szokásainkkal.

Tarts meg ezt az 5 dolgot magadnak és béke terem magad körül

Pedig máris nyugodtabbak lennénk, ha nem tennénk fölösleges fát a tűzre. Ezért ha békességet, csendet, nyugalmat szeretnél magad körül, inkább tartsd meg magadnak a következőket.

1. Tarts meg magadnak a panaszkodásaidat

Elegen panaszkodnak már a világban. Azzal, hogy te is panaszkodsz, nem fogsz egy másik panaszkodót sem legyőzni, sem elhallgattatni. Ez nem verseny. Nagyon drága lesz az az idő, amit a panaszkodásodért fizetsz. Ha sérelem ért, mond el, azért, hogy jobban megértsenek, hogy segítséget kapj.

Ha fájdalmad van, mond el, hogy meggyógyulj. Ha elégedetlen vagy valamivel, dolgozz keményebben vagy változtass a helyzeteden. Ennél több már könnyen panaszkodásba csaphat át. Ismerd fel az érzést, amikor panaszkodni szeretnél és gyakorold azt, hogy inkább hallgatsz és megtartod magadnak.

2. Tarts meg magadnak a dicsekvéseidet

Azok közé akarsz tartozni, akik mindig mások orra alá dörgölik sikereiket, csak azért, hogy fontosnak, gazdagabbnak, boldogabbnak, értékesebbnek mutassák magukat? Azok, akik szeretnek és akiknek fontos vagy, maguktól észre fogják venni az új frizurádat, hogy sugárzol a boldogságtól, nekik mindig értékes és fontos leszel. Inkább fordulj magadba és ott adjál számadást a közösségi hálók helyett. Az az igazi. Magadban, magadnak, hogy senki se hallja, és ne is tudjon róla. Vajon megmered ezt tenni?

3. Tartsd meg magadnak a sajnálkozásaidat

Sajnálod a szegényeket, a hajléktalanokat, a súlyos betegeket, hogy leégett egy templom, hogy olvad a jéghegy, hogy valahol háború van? Valóban borzalmas és sajnálatos! De legyél bátor és ne ragadj le a sajnálkozásnál.

Gondolkozz inkább, hogyan tudnál segíteni, mivel tudnál hozzájárulni, hogy jobb vagy legalább más legyen az, amit annyira sajnálsz. Nem kell a világot megváltsd, gondolj arra, hogy, ha mindenki a háza előtt rendet tartana, máris szebb lenne a világ. Érted, ugye?

4. Tartsd meg magadnak a gúnyos megjegyzéseidet, csak azért, hogy másokat provokálj

Ne köss bele abba, hogy valaki ékezetek nélkül írt egy szót vagy elírt egy betűt. Engedd el! Miért kell megszólni valakit, ha nem úgy él vagy éppen nem úgy szeret, mint te? Aki provokál, azt előbb-utóbb egyedül hagyják.

Csak a sivárságba és magányba vezet a provokációd a gúnyos megjegyzéseid által kikövezett úton. Inkább bátoríts másokat, keresd meg mindazt, ami másban szerethető. Nem könnyű meglátni a szépet, igaz? De egyre könnyebb lesz, ha megtanulod azt meglátni – kezdheted magaddal.

5. Tartsd meg magadnak a terveidet

Dolgozz keményen a terveiden, összpontosítsd energiáidat a megvalósításukra, ahelyett, hogy úton-útfélén róluk csámcsognál. Beszélj róluk, ha elakadtál, segítségre, ötletre, támaszra van szükséged. Másképp csak a lelkesedésedből veszítesz, hamarabb elfáradsz, halogatás vagy feladás lesz a vége. Gondolj arra, hogy senki sem fogja levenni a terheket a válladról, magad kell felépítsd azt, amit szeretnél megvalósítani.

Légy alázatos, mert másképp nem tudod megtartani magadnak, azt ami fontos neked. A nyereséged a céltudatosság, kitartás, türelem lesz. Érettebb is leszel, azáltal hogy megtanulod elfogadni a kudarcokat, a kis sikereket, amint a folyamat részét. A terveid, álmaid csakis a te felelősséged, senki másé.

Birtalan Katalin

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek