OtthonTárgyak és színek, melyek feldobják a lakás hangulatát

Tárgyak és színek, melyek feldobják a lakás hangulatát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az otthonos és befogadó lakásbelső kialakításában nemcsak a bútorok játsszanak fontos szerepet. A megszemélyesítésben ugyanis legalább akkora felelősség hárul a dekorációs elemekre, dísztárgyakra és a színekre is! Hidd el, meglepődsz, hogy ezek mire képesek!

Azt mondják, az ember személyiségére könnyen rálátást lehet nyerni, ha körülnézel az otthonában. Egy meleg beltér, pasztellszínekkel, virágmintás tárgyakkal egy finom lelkű, optimista és természetszerető jellemre utal. Ha önmagadra ismertél, valószínűleg a képen látható szobában te is jól érzenéd magad! Elsőre nehéznek tűnhet megtalálnod azokat a dekorációs elemeket, amelyek téged kifejeznek, azonban egy kis bátorsággal és képzelőerővel könnyen varázsolhatsz a lakásodból befogadó, kényelmes otthont, ahol mindig jól érzed magad!

Olvastad már: 6 alapvető szabály a belső tervezésben

Mi azt ajánljuk neked, indulj el a színektől! Fesd át a falakat világos színekre, és ne erős árnyalatokra, amelyek inkább a hivatalos vagy kissé szigorú hangulatot keltik. Például a halvány zöld falak nyugtató és serkentő hatással bírnak, főleg a kreatív emberek számára. Ugyanezt az elvet követve, válaszd a kanapét és a foteleket életteli színekben, virágmintával vagy csíkokkal. Egy titkot is elárulunk: a fehér bútorok tökéletesen beletalálnak ebbe a környezetbe!

Ha túl vagy a festésen és berendezésen, következhet a dekorálás! Amikor ezeket a tárgyakat válogatod, szem előtt kell tartanod, hogy azok nemcsak praktikusak és esztétikusak kell legyenek, hanem eredeti jegyeket is hordozniuk kell a lakásodban. Ha oda helyezed őket, ahova kell, magukra vonzzák a tekintetet.

Olvastad már: Tavaszi dekorációk a lakásban

Például egy szekrényke vagy tálaló fölé helyezz festményeket, fali lámpát, a tetejére pedig gyertyákat, keretezett fotókat. A hatást azzal fokozhatod, ha a falra függesztett képeket különböző méretben válogatod össze, és találomra teszed ki. Jó, ha ezek a festmények mégis tartalmaznak egy közös vonást – például egy azonos virágtípust, emberi arcokat, stb. Garantáltan nem maradnak észrevétlenül!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek