Íme néhány olyan kijelentés, amelyek megkönnyebbülést és megnyugvást hozhatnak a legnehezebb percekben.

1. A fájdalom része a fejlődésnek

Néha egy ajtó bezárul, mert itt az ideje, hogy továbblépjünk. Ez pedig nagyon jó dolog lehet, mert mi magunk sokszor nem lendülünk mozgásba, amíg a körülmények rá nem kényszerítenek. Amikor nehéz időket élsz át, emlékezz arra, hogy a fájdalomnak mindig van valami célja. Tanulj a leckéből, és lépj tovább. Kétféle fájdalom létezik: az amelyik megsebez, és az, amelyik megváltoztat. Ahelyett, hogy megpróbálnál ellenszegülni, hagyd, hogy hasson rád, és fejlesszen.

2. Az életben minden mulandó

Az eső is mindig eláll. Ha valaki megbánt, gondolj arra, hogy a sebek begyógyulnak. A sötétség után mindig eljön a világosság: minden egyes hajnal erre emlékeztet bennünket. Semmi sem tart örökké!

Ezért, ha most éppen minden rendben van, örülj ezeknek a pillanatoknak, mert nem tartanak örökké. Ha pedig rosszul mennek a dolgok, ne aggódj, hiszen ez is elmúlik majd.

3. Az aggodalom és a panaszkodás nem változtat meg semmit

Akik a legtöbbet panaszkodnak, azok kapják a legkevesebbet az életben. Csak, mert vesztettél, nem jelenti azt, hogy mindennek vége van, csak akkor van vége mindennek, ha siránkozol miatta.

Ha hiszel valamiben, ne hagyj fel a próbálkozással. A boldogság akkor lep majd meg, amikor abbahagyod a panaszkodást, és megtanulsz hálásnak lenni azokért a gondokért, amelyek elkerültek téged.

4. A sebhelyek az erőd szimbólumai

Soha ne szégyelld azokat a sebhelyeket, amelyeket az élet hagyott rajtad. Ezek azt jelentik, hogy a fájdalom elmúlt, és a seb begyógyult. Azt jelenti, hogy legyőzted a fájdalmat, megtanultad a leckét, és sokkal erősebb lettél.

5. Minden kis csata egy lépés előre

A türelem nem várakozást jelent, hanem azt, hogy meg tudjuk őrizni a jókedvünket, és képesek vagyunk kitartóan küzdeni, hogy elérjük az álmainkat. Ezért, ha eldöntötted, hogy megpróbálsz valamit, ne állj meg félúton, hanem vidd is véghez azt. Másképp nincs semmi értelme.

6. Mások negatív reakciójának nem szabad befolyásolnia téged

Légy magabiztos, amikor körülvesz a rosszindulat. Mosolyogj, amikor mások le akarnak győzni téged. Ezzel az egyszerű módszerrel megőrizheted a lelkesedésedet. Amikor az emberek rosszat mondanak rólad, te akkor is maradj önmagad. Ne engedd, hogy a pletykák megváltoztassanak.

7. Aminek meg kell történnie, meg is fog történni

Minden küzdelemnek megvan a maga áldása, de képesnek kell lenned rá, hogy megnyisd a szívedet és az elmédet, hogy ezt meg is lásd. Nem kényszerítheted ki, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy próbálkozol. Egy bizonyos ponton pedig be kell látnod, hogy ha úgy volt megírva, akkor meg is fog történni.

8. Egyszerűen maradj mozgásban

Ne félj a haragtól. Ne félj újra szeretni. Ne engedd, hogy a szíveden ejtett sebek egy életen át megmaradjanak. Meg kell értened, hogy az erőd napról napra növekszik, és a bátorság csodálatos dolog. Találd meg a szívedben azt, ami mosolyt csalhat mások arcára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.