Szódabikarbónába mártott egy fél citromot – Egészen elképesztő mire használta fel!

Legtöbb ember számára nagyon fontos a higiénia. Mindannyian igyekszünk tisztán tartani, nemcsak magunkat, hanem a környezetünket is, amelyben élünk.

citrom-szodabikarbona

Emberek milliói választják ehhez a bevásárlóközpontok polcait elárasztó tisztítószereket. Arról azonban megfeledkeznek, hogy ezek nemcsak károsak és mérgezőek, de gyakran kevéssé hatékonyak is, így az eredmény hagy némi kivánnivalót maga után.

Mit gondolsz, van ennél jobb megoldás?

Amikor a házunk, fürdőszobánk, mosdónk kitakarításáról van szó, létezik néhány olyan egyszerű trükk, amelyek segítségével gyorsabban megy a munka, és az végeredmény is sokkal látványosabb lesz.

Az alábbiakban megmutatjuk hogyan varázsold tisztává és újjá a sütőd, csupán két egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyag segítségével. Az alábbi trükk kapóra jöhet azok számára, akiknél allergiás reakciót váltanak ki a tisztítószerek, de bárkinek ideális, aki nem szeret kémiai anyagokat és vegyszereket használni a háztartásban.

Ezt már olvastad? Egy kevés szódabikarbónát szórt a cipőjébe és megszabadult egy olyan problémától, amivel rengeteg ember küzd!

Hogyan tisztítsd meg a sütőt citrom és szódabikarbóna segítségével

Először is távolíts el minden ételmaradékot a sütőből, és tisztítsd meg a szennyeződésektől. Végy egy maroknyi szódabikarbónát, csavard ki hat citrom levét, majd a kettőt keverd össze. Ez a vegyület kiválóan képes feloldani a lerakódásokat.

Az így kapott pasztát kend fel a sütő oldalaira, ugyan úgy mint a bolti súrolószereket, és hagyd dolgozni egy órán keresztül. Ezután töröld le egy darab rongy segítségével.

Egy fél citromot szórj be egy kis szódabikarbónával és ennek segítségével töröld végig a sütő üvegét és a rácsot. Ezután nincs más dolgod, mint élvezni a ragyogó tisztaságot!

Ezt már olvastad? A szódabikarbóna 17 csodálatos felhasználási módja! Erre mi sem számítottunk!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top