OtthonSzínek a hálószobában. Melyek garantálják a nyugtató álmokat?

Színek a hálószobában. Melyek garantálják a nyugtató álmokat?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor a hálószoba berendezése kerül szóba, annyi szempontot lenne jó betartani, hogy a végén már füstöl a fejed, és legszívesebben lemondanál az egészről. A színvilág pedig egyike a legfontosabb dolgoknak, amelyet érdemes megfontolni, és ami irányt adhat a szoba további berendezéséhez.

Fotó: decoist.com
Fotó: decoist.com

Ha már háló, akkor alvás. És ha alvás, akkor legyen pihentető, nemde? Jó tudnod, hogy vannak színek, árnyalatok, amelyeket nem ajánlatos a hálószobába kipróbálni, ugyanis zavaró hatással vannak a pihenésre.

Ennek eredményeképpen, vannak hálószoba-barát árnyalatok, amelyek hozzásegítenek, hogy álmaid még szebbek, még nyugtatóbbak legyenek. Ezek a színek pedig nem ritkán köszöntenek vissza a bútorokon, a textíliákon – a szoba lakberendezésén.

Figyelem! Ne feledkezz meg az arányokról sem. Jó ha visszafogod kicsit a színezést, és sikeres kombinációkat hozol létre például fehérrel, krémmel.

Tengerkék/kék

A legkedveltebb hálószobai színek ranglistáját a kék és annak árnyalatai vezetik, főként a tengerkék és a világoskék. A pszichológusok szerint, ez a szín képes a leghatékonyabban megnyugtatni az elmét, nem beszélve arról, hogy a szemnek is kellemes. Ugyanebbe a kategóriába tartozik a (halvány) rózsaszín, elsősorban a (lányos) gyerekszobákban. A házaspár hálójában a szakértők fehér-tengerkék kombinációt ajánlanak, helyenként sötétkék akcentusokkal.

Sárga

A melegséget sugárzó sárga a második legkedveltebb árnyalat a hálókban. Elsősorban a nyarat, a vakációt, a napsütést juttatja eszünkbe. Tehát nem kétséges, hogy a melegséget, a világosságot, üdeséget, frissességet fogja tükrözni a szoba falairól – világos árnyalatban. Másik előnye, hogy könnyen társítható egyéb színekkel, mint a barna vagy téglavörös, amely inkább a bútorok és textília formájában nyilvánulhat meg.

Zöld

A listán szereplő harmadik szín a zöld, amiről egyébként elmondható, hogy a 2013-as év közkedvelt hálószoba-színévé növi ki magát. A zöld energiát, optimizmust és frissességet jelent, amelyek mind átjönnek majd, ha a szobád falait „öko” árnyalatúra mázolod. Előnyére szolgál, hogy rengeteg árnyalata van, a „kacsatojás-zöldtől” az intenzívebb smaragdzöldig és türkizig bármelyiket választhatod, de csak mértékkel, erősségétől függően, fehérrel társítva.

Narancs

Nem utolsó sorban, a narancssárga is egy közkedvelt szín, amely szépen mutat a hálóban (is). Egyre nagyobb érdeklődést tulajdonítanak neki, de nem csoda, hisz melegséget áraszt, barátságos és nyugtató hatással bír. Könnyen alkalmazkodik a dekorációhoz, azaz egyszerű dolgod lesz a lakberendezést hozzá idomítani.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek