HolotropikumSzeretnéd, ha jól indulna a napod? Végezd el ezt az 5 nyújtógyakorlatot!

Szeretnéd, ha jól indulna a napod? Végezd el ezt az 5 nyújtógyakorlatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeretnéd, hogy jól induljon a napod? Próbáld ki ezeket a nyújtógyakorlatokat, mert megéri!

A rendszeres testmozgás, a nyújtógyakorlatok hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez, főként ha ezzel indítod a napot, így sokkal produktívabb leszel.

A következő 5 gyakorlattal javíthatsz a vérkeringéseden, jobban tudsz majd aludni, és több lesz az energiát. Ezért vágj bele, kezdj hozzá már ma!

1. Hegy-pozíció

A jógában ezt Tadasana pozíciónak nevezik, amely segít a helyes testtartás megőrzésében. Állj egyenesen, a lábujjaid érjék a talajt, karjaid lazán helyezkedjenek el oldalt, a tested mentén. A hátad legyen egyenes, a nyakad úgyszintén. Ezután kezdj el óvatosan előre dőlni, majd hátra. Használd a súlypontodat, hogy előre-hátra billegj. És közben ne felejts el lélegezni, mikor előre dőlsz, akkor szívd be a levegőt, mikor hátra billensz, akkor meg fújd ki.

2. Gyerek-pozíció

Egy jóga matracra térdelj le, majd a felső testedet és karjaidat nyújtsd minél előbbre, engedd el magad, hogy a hátad és a gerinced kissé begörbüljön. Ha tudod, a homlokodat helyezd a talajra, és vegyél 5, mély lélegzetet.

3. Macska-tehén pozíció

Ez a gyakorlat rendkívül hatékonyan megdolgoztatja a hátizomzatot, serkenti a nyirokrendszer keringését. Ereszkedj le négykézláb, engedd, majd homorítsd be a hátad, a fejed emeld fel, ezután domborítsd ki a hátad, a fejed meg hajoljon le a talaj irányába. Ez esetben is vegyél 5 mély lélegzetet.

4. Szaladó nyújtások

Ez esetben ereszkedj az egyik lábaddal térdre, majd a másik lábadat kinyújtva végezz nyújtásokat, így tartva formában az ízületeidet. Maradj 30 másodpercig ebben a nyújtópozícióban, majd válts át a másik lábadra.

5. Mellkasi nyújtások

Állj be egy ajtókeret közé, fogd meg jól az ajtófélfát, majd told előre magad, engedd, hogy a mellkasi izmok megnyúljanak, maradj úgy 30 másodpercig. Utána húzd vissza magad, és még 3 alkalommal ismételd meg a gyakorlatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek