Szeretnéd, ha az elkészült sülted omlós lenne? Eláruljuk, hogy mit kell tenned!

Ahhoz, hogy omlós és szaftos sültet készíts, nincs szükség tehetségre, tapasztalatra, de még szerencsére sem, viszont annál több türelemre. Mert csak egy helyesen elkészítési mód hozza meg a kellő eredményt.

Szeretnéd, ha az elkészült sülted omlós lenne? Eláruljuk, hogy mit kell tenned!

Ahhoz, hogy olyan sültet készítsünk, mely szinte elolvad a szánkban, nem a hozzávalóktól, és nem a sütés során használt edényektől függ. Az alapanyag fagyasztása a hús rostjainak repedését eredményezi, ami kifejezetten jót tesz a belőle készült sülteknek, írja John Unruh, a Kansas-i Egyetem neves kutatója egyik tanulmányában.

Tehát a jó sült titka, hogy fogyasztás előtt a húst fagyasszuk le. Elkészítés során a fagyos húst ne tegyük egyből a serpenyőbe, hanem hagyjuk kb. 15 percig szobahőmérsékleten. Ezt követően itassuk le róla a nedvességet egy papírtörlővel.

Susan Eksted szerint, a legnagyobb hiba, amit a háziasszonyok zöme elkövet, hogy a húst olvadni hagyja éjszakára a hűtőszekrényben. Szerinte a legjobb módszer a hús kiolvasztására a hideg vízbe való helyezése, mert a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő.

Hogyan olvasszuk ki a fagyos húst?

Egy edényben tegyünk vizet melegedni, amíg meg nem jelennek benne az első buborékok. A hús helyezzük egy légmentesen záródó tasakba, és helyezzük a vízbe 10-15 percre. A szárnyasnak elég kevesebb, míg a többi hús számára növelhetjük az olvasztási időt.

Néhány hasznos tanács!

  • Fagyasztás előtt a húst mindig osszuk kisebb adagokra, így hamarabb megy majd az olvasztása.
  • A hús vághatjuk szeletekre vagy akár kockákra is a fagyasztást megelőzően.
  • A fagyasztás során a baktériumok nem pusztulnak el, csak megszakad az általuk végzett folyamat.
  • A fagyasztott pizza két hónapig őrzi meg a szavatosságát, míg a bacont egy hónapig tarthatjuk.
  • A kolbász és egyéb felvágottak két hónapig tarthatóak, a csirke-nuggets és fasírt egy hónapig.
  • A darált marhahús négy hónap után is fogyasztható, a hal hat hónap után, míg a disznóhúst egy évig is tarthatjuk a fagyasztóban.

A csirke hús és a gyümölcs hat hónapig tartható a fagyon, a zöldségek nyolc hónapig, míg a sajtfélék kettő és négy hónap között.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top