Van, akire csak ránézel, és máris sokkal jobb kedved lesz tőle! Nem csinált semmit az illető, egyszerűen csak mosolyra görbül a szád attól, ha ránézel, és úgy érzed, hogy a világ csodaszép. A reményteljes, pozitív és harmonikus emberek mindig jobb kedvre derítenek.

Az ilyen emberek azt üzenik: a világ csodaszép, és bármi lehetséges, ha mosolyogsz!

A pozitív személyek meghittség, harmónia, remény és szeretet illatát árasztják. A belőlük áradó biztonság sugárzó melegség és otthonosság érzéssel párosul. Jó szívűek és tele vannak jó szándékkal, éppen ezért erősen motiváló hatással vannak a környezetükre. Így egyáltalán nem meglepő, ha kedveljük a társaságukat, és szeretnénk minél több időt tölteni velük. Állandóan valami okot keresünk, hogy minél közelebb kerülhessünk hozzájuk, és újra lássuk a mosolyukat.

Az ember hangulata kiszámíthatatlan, pillanatról-pillanatra változik, és soha nem lehet tudni, hogy épp mit hoz a következő pillanat. Érzelmi állapotunk néhány másodperc alatt radikálisan megváltozhat, és ez a változás legtöbbször egyáltalán nem tudatos. Vannak emberek, akik pillanatok alatt újra jobb kedvre derítenek, de sajnos ennek az ellentéte is igaz, hiszen van, akitől már egy rövid beszélgetés után rossz kedvünk lesz.

Tudományosan bizonyított tény, hogy, amikor őszintén és nyitottan fordulunk valaki felé, akkor nagyon gyorsan át tudjuk venni az illető hangulatát, érzelmi állapotát, anélkül, hogy hosszabb időt töltenénk együtt, vagy mélyebben ismernénk egymást.

Ha valaki ránk mosolyog, automatikusan visszamosolygunk rá. Akarva-akaratlanul átvesszük a mozdulatait, gesztusait, hangulatát.

John Kachioppo pszichológus szerint ilyenkor tudat alatt felébresztjük az érzelmeket, ezt a folyamatot pedig érzelmi szinkronizációnak nevezzük. Szimpátiát a magas érzelmi intelligenciával és pozitív rezgéssel rendelkező emberek váltanak ki. Ők azok, akik javítják közérzetünket és pozitívan befolyásolják hangulatunkat.

Ha boldog és reményteljes emberek társaságában vagyunk, képesek leszünk ellenállni minden kellemetlen életkörülménynek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.