Iktass ki bizonyos szavakat a szótáradból, és meglátod, hogy egy pillanat alatt megváltozik az életed! A szavak nem csak üres betűhalmazok, hanem gondolataid, érzéseid kifejezői, vágyaid beteljesítői.

Sokszor bele sem gondolsz, hogy mit mondtál, de a kimondott szavak által máris megteremtetted a saját valóságodat. Éppen ezért érdemes néha egy kicsit csendben maradni, befelé fordulni és mérlegelni, hogy éppen milyen szavakat készülsz kimondani. Próbáld ki, és meglátod, teljes mértékben megváltozik az életed.

Iktasd ki az alábbi szavakat a szótáradból, helyettesítsd őket pozitív töltetű szavakkal:

1. Adósság

Senkinek nem vagy adósa semmivel az életben. Az adósság gyakran az őszinte szavak és érzések hiányával egyenlő. Szeress valakit azért, mert tiszta szívedből szereted, és ne azért, mert “úgy illik”, hogy viszont kell szeretned. Minél gyakrabban ismételgeted, hogy adósa vagy valakinek, annál inkább korlátozod magad.

Ezt már olvastad? Átkot szórsz magadra: kijelentések, amelyekkel minden nap elpusztítjuk életünket és egészségünket!

2. Hiba, hibás

Hagyd abba az önmagad és mások hibáztatását. Nincsenek hibák és bűnök, csupán tapasztalatok és tanulságok.

3. Irgalom

Amikor irgalomért könyörögsz, akkor azt jelenti, hogy bűnösnek érzed magad. Hagyd abba az önostorozást, legyen bármilyen nagy a baj is, ne kérj irgalmat. Élj egy tiszta életet, bátorítsd te saját magad, ne másoktól várd, hogy feloldozzanak.

4. Áldozat, feláldozni

Segíts és szeress önzetlenül, ha megtettél valamit, cserébe ne várj el semmit. Ne érezd úgy, hogy feláldoztad a szabadidődet, a tehetségedet, magadat, és cserében nem kapsz semmit. Ha azt érezteted, hogy te egy hős vagy, akkor nem csak magadnak, hanem annak is rosszat teszel, akivel így viselkedsz.

Ezt már olvastad? Így szórsz átkot önmagadra! Mondatok, amelyek nap mint nap megnehezítik az életed!

5. Könyörgés

Amikor könyörögsz valakinek, semmit nem érsz el vele, csupán annyit, hogy még jobban növeled a saját szenvedésed.

6. Törekedj

Ez egy olyan szó, amely arra ösztönöz, hogy másra hárítsd a felelősséget a saját életedben. Ne csak törekedj, hanem cselekedj és teljesíts is. A “törekszem rá” csak elméletben létezik, a gyakorlati megvalósítás ettől még eléggé távol áll.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.