HolotropikumSzakemberek szerint ezért jó, ha az anyuka előbb a szájába veszi a...

Szakemberek szerint ezért jó, ha az anyuka előbb a szájába veszi a cumit, mielőtt gyerekének adja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lehet, hogy sok kismama ma már idegenkedik attól, hogy előbb ő kapja be a cumit és utána adja oda a babájának, de szakemberek szerint ez a divatjamúlt szokás jótékonyan hat a kisbaba egészségére, hiszen erősíti az immunrendszerét, és segít megelőzni az allergiás reakciók kialakulását.

Szakemberek szerint ezért jó, ha az anyuka előbb a szájába veszi a cumit, mielőtt gyerekének adja

Az American College of Allergy, Asthma and Immunology központ egy tanulmányt mutatott be Seattle-i éves konferenciáján, amelyben azt vizsgálták, hogy milyen hatása van annak, ha előbb a szülő kapja be a cumit, megtisztítva azt, majd utána dugja be a baba szájába – tájékoztat a The Independent brit lap online kiadása.

A szakértők megállapították, hogy ez a módszer jó hatással van a baba immunrendszerének fejlődésére. Ez annak tudható be, hogy a szülők ezáltal jótékony mikrobákat juttatnak át a gyerekük szervezetébe.

A kutatásban 128 édesanya és baba vett részt, akiket 18 hónapon keresztül kísértek figyelemmel. Érdekesség, hogy az anyukák 72 százaléka kézzel, víz alatt mosta le a cumit, és csupán 12 százalékuk kapta csak be a cumit, és úgy tisztíva meg dugta a gyerkőc szájába. Ez utóbbi gyerekek pedig pozitív hatásban részesültek, hiszen szervezetükben alacsonyabb lett az Immunoglobulin E (IgE) szintje, ami egy a szervezet által termelt antitest, amely megnövekedett szintje hozzájárulhat az allergia és az asztma kialakulásához.

“Azt vettük észre, hogy a szülő nyálával tisztított cumi használata után már az első 10 hónapban csökkenni kezdett az IgE-szint” – közölte a tanulmány társszerzője, Edward Zoratti allergológus szakember.

“Azt már tudjuk, hogy ha a fiatal szervezet időben találkozik bizonyos mikroorganizmusokkal, ellenállóbb lesz, ezáltal erősebbé válik az immunrendszere” – közölte Eliane Abou-Jaoude, a tanulmány vezető szerzője.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek