HolotropikumSzabályozza a vérnyomást, megelőzi a visszerek kialakulását, méregteleníti a vesét!

Szabályozza a vérnyomást, megelőzi a visszerek kialakulását, méregteleníti a vesét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A só a világ valamennyi konyhájában alapvető fontosságú, a modern tartósítási eljárások megszületése előtt pedig nélkülözhetetlen volt pl. a húsok hosszú ideig tartó tárolásában. A só túlzott fogyasztása egészségtelen, ezért az orvosok azt ajánlják, hogy mértékkel fogyasszuk.

himalajai-so

A himalájai só azonban sokban különbözik a hagyományos sótól, hisz számos jótékony hatása van az egészségre nézve. Sokak szerint a világ legtisztább sójáról van szó, amelyet Pakisztánban bányásznak. A só gyakran pirosas vagy rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek. A Himalája sót gyakran használják főzéshez, mint az asztali sót is, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását. A sót sólámpák formájában is be lehet szerezni, fénye igen vonzó és kiválóan alkalmas arra, hogy a környezetet hangulatvilágításba burkoljuk. A himalájai só főzésre, sütésre is kiválóan alkalmas, mivel egészségesebbé teszi az ételt, állítják egyes tudósok és szakácsok.

A himalájai só kikristályosodott kőzetekből áll. 2003-ban a bajor Fogyasztóvédelmi Hivatal 15 olyan Himalája sót elemzett, melyet Németországban is értékesítenek és összesen 10 különböző ásványi anyagot mutattak ki ezekből a mintákból: nátrium-kloridot 98%-ban tartalmaztak és a maradék 2%-ban egyéb ásványi anyagokból épültek fel, színét pedig a vas-oxid adja. A szervezet megállapította azt is, hogy ezek a sók valóban Pakisztánból származnak, és mint minden más só nagy mennyiségben ezek is okozhatnak magas vérnyomást.

Előnyei között említhetjük, hogy szabályozza a vérnyomást, normalizálja a vércukorszintet, megszünteti a száraz köhögést, segít megőrizni a szexuális vágyat, megelőzi a visszerek kialakulását, megtisztítja a nyálkahártyát a baktériumoktól, kiszűri a fel nem használt tejsavat a sejtekből, szabályozza a vércukorszintet, méregteleníti a vesét, nyugtató hatása van, erősíti a csontszerkezetet, segít megelőzni az izomgörcsök kialakulását, és szabályozza az anyagcserét.

Fontos megjegyezni, hogy a himalájai sóval szemben rengeteg kifogást megfogalmaztak, sokan kétkedve fogadják, hogy ez a típusú só ennyire eltérne az egyéb sófajtáktól. A kritikusok szerint ugyanis a himalájai só 98 százalékban megegyezik az európai kősóval, és a maradék 2 százalék sem tartalmaz semmi olyan különleges összetevőt, ami csodás gyógyhatásokat eredményez. Állítják, a himalájai só sokkal inkább egy jól felépített marketing termék, semmit valóban különleges hatásokkal bíró anyag.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek