HolotropikumSzabaduljunk meg a túlsúlytól és a betegségektől ezzel a körtediétával!

Szabaduljunk meg a túlsúlytól és a betegségektől ezzel a körtediétával!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Még javában tart a körteszezon, így igyekezzünk ezekben a hetekben, hónapokban minél többet és minél rendszeresebben fogyasztani a sárgálló gyümölcsökből. A fogyókúrázóknak remek, a bélrendszert megszabadítja a salakanyagoktól, szabályozza a vércukorszintet, és kalóriát is alig tartalmaz.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Yoshi Nagasaki/Flickr.com

A körte rostokban is bővelkedik, de van benne béta-karotin, A-, B-, C-vitamin, pektin, természetes olajok, tanin, fruktóz, kálium, magnézium, vas, cink, szelén, folsav.

Többféle körtediéta létezik, de mindközül ez a leghatásosabb:

A diéta 7 napig tart.

Első nap

Ezen a napon a szokásos reggelinket friss körtével kell helyettesíteni, a mennyiség ránk van bízva. Lehet inni egy cukormentes kávét, tej nélkül, de a tea, illetve a víz fogyasztása is megengedett. A körte természetes cukortartalma energiával tölti fel a szervezetet és megfelelően hidratál is.

Második nap

Itt a fő étkezések között kell annyi körtét fogyasztani, amennyit csak akarunk.

Harmadik nap

A harmadik napon már az ebédet is körtével kell helyettesítenünk

Negyedik és ötödik nap

Ez úgymond a legnehezebb periódus, mivel mindkét napon csak körtét és vizet szabad fogyasztani. Az éhséget, illetve a hús iránti vágyakozásunkat le kell küzdenünk a cél érdekében. Annyi körtét ehetünk, amennyit csak szeretnénk.

Ekkor a legintenzívebb a méregtelenítés, ezért lehet, hogy kissé gyengének, fáradtnak fogjuk érezni magunkat. Az ötödik napon a fáradtság teljesen el fog tűni. Ilyenkor a bélrendszer teljesen megtisztul, minden fölösleges salakanyag távozik.

Hatodik nap

Lassan vissza lehet térni a normális étrendhez, most nem kell körtét enni, de készítsünk nem túl zsíros, könnyű fogásokat.

Hetedik nap

Ezen a napon is azokat az ételeket ehetjük, amelyekhez hozzászoktunk.

A 7 nap alatt semmilyen édes, cukrozott üdítőt, ételt ne fogyasszunk. Csak tiszta víz és a reggeli natúr kávé megengedett.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek