KuriózumSosem szabad eltűrnöd a verbális agressziót! Íme, 5 jel, ami erre utal!

Sosem szabad eltűrnöd a verbális agressziót! Íme, 5 jel, ami erre utal!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az erőszaknak számtalan formája lehet. A legsúlyosabb természetesen a testi bántalmazás, de a verbális, vagy lelki agresszió is sok szempontból pusztító lehet, amely életek romba döntését eredményezheti.

Sosem szabad eltűrnöd a verbális agressziót! Íme, 5 jel, ami erre utal!

Most a szóbeli erőszakról és annak változatairól lesz szó, ezért ha te életedre egy is érvényes az alábbi helyzetek közül, ne ülj karba tett kézzel, hanem cselekedj.

1. Ha elveszted a szabadságodat

A verbális agresszió során azt veszed észre, hogy egyre kevesebb mozgástered, szabadságod van, mert az agresszor minél jobban sarokba szorít, és folyamatosan figyeli a mozgásodat.

2. Ha megfenyegetnek

Ez az egyik legnyilvánvalóbb jele a verbális agressziónak, ha valaki folyamatosan fenyeget. Ezt senkinek, még a szeretteidnek sem szabad megengedned, és ha szükséges, kérj valaki olyantól segítséget, akiben megbízhatsz.

3. Ha valami olyasmire kényszerít valaki, amit te nem akarsz

A kényszer megbénít, megaláz, ezért fel kell venned a harcot ellene, mert különben nagyon nehéz helyzetben találhatod magad. Igyekezz kivívni a függetlenségedet, és szilárdítsd meg a tekintélyed.

4. Ha azt veszed észre, hogy bolondnak néz valaki

Ha odahaza, vagy a munkahelyeden valaki azon fáradozik, hogy folyamatosan megkérdőjelezd magad, sőt másoknak azt mondja, hogy nem vagy beszámítható állapotban, akkor ez a verbális erőszak egyik formája, ami ellen tenned kell.

5. Ha azt érezteti veled valaki, hogy nem érsz semmit

Ha egy bizonyos személy sérteget, lehord mások előtt, értéktelennek, haszontalannak nevezve, akkor ez egy súlyos visszaélés. Próbálj meg a sarkadra állni, mert a megalázás szörnyű pusztítást végezhet az önbecsülésedben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek