HolotropikumSose húzd le a WC-t úgy, hogy az ülőke és a tető...

Sose húzd le a WC-t úgy, hogy az ülőke és a tető fel van hajtva, mondjuk is miért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olykor még a legtakarosabb háztartásban is problémás terület lehet a WC kagyló és környéke. Különösen alapos tisztítást igényel fürdőszobánk ezen része, ugyanis ha elhanyagoljuk, akár az egészségünket is kockára tehetjük.

Sose húzd le a WC-t úgy, hogy az ülőke és a tető fel van hajtva, mondjuk is miért!

Az sem mindegy, hogy a toalettpapír-tartót hová helyezzük el, ugyanis, ha túl lent foglal helyet, nagyobb az esélye, hogy a kezünk hozzáér a guriga teljes felületéhez. Ajánlott inkább fentebb rakni, így csak azokat a papírlapokat tapogatjuk össze, melyeket leszakítunk és fel is használunk.

Úgy-e te sem gondoltad volna, hogy ilyen banális dolgok is rejthetnek fertőzésveszélyt? A következő dolog is ilyen banálisnak tűnhet, ám egészségünk érdekében erre is érdemes nagy odafigyelést szentelni.

Sose húzd le a WC-t úgy, hogy az ülőke és a tető fel van hajtva, mondjuk is miért!

Az American Journal of Infection Control legújabban publikált tanulmánya szerint a WC lehúzásakor, a keletkezett vízpárában számtalan baktérium kaphat szárnyra, amelyek a közeli tárgyakon megtelepedve (fogkefe, fogkefetartó, szappan stb.) egészségügyi problémákat okoznak.

Ezt már olvastad? 5 alapvető szabály, amit feltétlenül be kell tartanod, ha nyilvános WC-t használsz!

Egyik ilyen kórokozó a Clostridium difficile, más néven C. difficile, amely akár heteken át képes megélni, és hányingert, rosszullétet okoz. Ezért is fontos, hogy kicsit átgondoljuk, mit helyezünk a WC csésze közelébe, és ami a legfontosabb: lehajtott tetővel húzzuk le a toalettet!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek