Egy kapcsolat sok odafigyelést és energiát igényel, hiszen a szerelem fenntartása érdekében meg kell dolgozni. Ha a nehézségekbe ütközünk, akkor sem kell feladni, sok türelemre van szükség, áldozatokat kell hozni annak érdekében, hogy meg tudjuk tartani a kapcsolatot.

Ha szeretünk valakit, minden erőnkkel harcoljunk azért, hogy megtartsuk azt a mindent elsöprő, csodálatos és biztonságos érzést. Nem hagyjuk, hogy a problémák átvegyék az uralmat, és akkor se adjuk fel, ha nézeteltérések adódnak.

Egy jó kapcsolathoz bizony hozzátartoznak a veszekedések is, a közös nevezőre jutás pedig megerősíti a láthatatlan köteléket. Tegyünk meg mindent azért, hogy a kapcsolatunk egyre jobb, és jobb legyen, viszont, ha valaki csak állandóan fájdalmat okoz, és nem akar változtatni a viselkedésén, akkor jól gondoljuk meg, hogy össze akarjuk-e kötni vele az életünket.

Ne maradjunk egy mérgező, negatív kapcsolatban.

A szerelem, megbocsátás. De ne feledjük, hogy bizonyos dolgokat még a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet megbocsátani. Sokszor hiába próbálunk megbocsátani és elfelejteni egy negatív történést, mély sebet hagy a lelkünkön.

A szerelem, kompromisszum. Sokszor mérlegelünk, és engedünk kell egy-egy problémás helyzetben. De ez még nem jelenti azt, hogy feladjuk az álmainkat, és állandóan azt csináljuk, amit a partnerünk szeretne.

A szerelem, megteszi a lehetetlennek tűnő dolgokat is. Viszont, ha a hegyeket is megmozgatjuk a szerelmünkért, de ő a kisujját sem mozdítja értünk, akkor el kell gondolkoznunk azon, hogy tulajdonképp miért is vagyunk egy ilyen ember mellett.

A szerelem, önfejlesztés. De ez nem azt jelenti, hogy egy olyan emberrel éljük le az életünk, aki a saját igénye szerint formál át minket. Ha valaki nem tud elfogadni olyannak, amilyenek vagyunk, és mindenáron meg akar változtatni, akkor el kell gondolkodnunk rajta, hogy vajon mennyire szeret.

A szerelem nem okoz fájdalmat! Legyen szó akár fizikai, akár lelki fájdalomról, soha nem szabad olyan kapcsolatban maradni, amely csak szenvedést ígér. Ha egy olyan kapcsolatban élünk, amely több szomorúságot okoz, mint boldogságot, akkor itt az ideje a továbblépésnek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.