KuriózumSoha ne mondd egy nőnek, hogy szerencsés, amiért jó férjet talált magának

Soha ne mondd egy nőnek, hogy szerencsés, amiért jó férjet talált magának

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha azt látjuk, hogy egy férfi elviszi a gyerekeket az iskolába, akaratlanul is arra gondolunk, hogy jó férj. Valamilyen oknál fogva ez a gesztus azt mondja nekünk, hogy az illető jó ember, pedig ezt teljesen természetes viselkedésnek kellene tartanunk.

Végül is, ezek az ő gyerekei is. Egyes nők mégis azt mondogatják, hogy ők sehogy sem tudják rávenni a férjüket, hogy elvigye a gyerekeket az iskolába, és hogy mennyire irigylik azokat a nőket, akiknek „tökéletes” férjük van, aki mindig kész kivenni a részét a gyereknevelésből.

Vannak anyák, akik erre azt mondják, hogy nagyon szerencsés vagy, ha jó férjet találsz. Olyan férjet, aki szeret időt tölteni a gyerekeivel. Olyan férjet, akit érdekel a felesége karrierje, és hajlandó otthon maradni a gyerekekkel, amíg a felesége üzleti találkozókra jár.

Tulajdonképpen egy nő szinte mindig számíthat arra, hogy szerencsésnek nevezik azért, ha olyan férjet talált, aki kész megtenni mindent, amit minden férjnek és feleségnek meg kellene tennie a partneréért egy házasságban.

De akkor vajon fordított esetben a férfiaknak miért nem mondja senki, mennyire szerencsések, hogy olyan nőt találtak, aki jó anya?

Ne mondd azt egy nőnek, hogy szerencsés, amiért jó férjet talált. Ez úgy hangzik, mintha nyert volna a lottón, pedig ez egyáltalán nem így van. Keményen dolgozott ezen a kapcsolaton, hogy a házassága jól működjön.

Bármelyik nő, aki boldog házasságban él, megmondhatja, hogy ez egyáltalán nem szerencse kérdése, és hogy milyen rengeteget kellet próbálkoznia, dolgoznia mindezért.

De végső soron minden azon múlik, kit választasz magad mellé. Készen állsz rá, hogy egyedül légy, amíg meg nem találod a megfelelő személyt? És amikor megtalálod az illetőt, a legfontosabb, hogy idejében meg tudjátok oldani a felmerülő problémákat.

Igazából egyetlen férfi sem lehet tökéletes férj és apa az első pillanattól kezdve. Ahogy te magad sem lehetsz tökéletes. Mind folyamatosan fejlődünk. Meg kell tanulnotok együtt növekedni. Késznek kell lennetek, hogy elfogadjátok egymás hibáit és hiányosságait, és közösen megtaláljátok a módját, hogy kijavítsátok ezeket. Hihetetlenül fontos, hogy kölcsönösen támogassátok egymást a pároddal.

Ezért az volna a leghelyesebb, ha azt mondanánk, egy nőnek hálásnak kell lennie azért, ha van egy ilyen férfi az életében, de semmiképpen sem kell szerencsésnek éreznie magát.

Ne becsüljük túl azokat a férfiakat, akik teljesen természetes dolgokat tesznek egy házasságban. Ne mondd azt valakinek, aki nem próbálkozik igazán, hogy ő minden tőle telhetőt megtesz, és hogy egy nőnek szerencsésnek kell éreznie magát, bármilyen segítséget kap is.

Egy férfit akkor nevezhetünk jó férjnek, ha valóban azt akarja, hogy ez így legyen, törekszik is erre, és odafigyel felesége igényeire és vágyaira.

A gyereknevelés közös feladat. És a nő attól még egyáltalán nem szerencsés, ha a férje tisztában van ezzel. A szülőség ugyanúgy egy férfi feladata is, mint egy nőé, és ezért nem kell külön dicséretet kapnia.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek