OtthonSikkes vendégszoba, 5 lépésben

Sikkes vendégszoba, 5 lépésben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Előkelő vendégeket vársz otthonodba, de fogalmad sincs, miként rendezd be számukra a vendégszobát? Az alábbiakban egy country-sikkes ötletet hozunk számodra, azokkal a lépésekkel együtt, amelyekkel azt a legnagyobb sikerrel kivitelezheted.

1. Általában a vendégszobákat halvány színekkel dekorálják – fehérrel vagy krémmel, amelyekben semmi élet, vidámság nincs, mi több, a vendégek is kellemetlenül érezhetik magukat benne. Ajánlott, hogy te is megmaradj a relaxáló színeknél, viszont olyan mellett dönts, ami kissé élettelibb, hangulatosabb – például a denim/farmerkék. Abban igyekezz, hogy ez az árnyalat minél több elemen köszönjön vissza a szobában: a tapétán, az éjjelilámpák talpán/lámpaernyőjén vagy akár a díszpárnák huzatán.

2. A szoba méretének függvényében, egy fotel, kanapé vagy kényelmes szék elengedhetetlen a vendégszobából. Válassz egy olyan darabot, amely nemcsak praktikus és kényelmes, hanem a szemnek is tetszik, és helyezd az ágy elejéhez.

3. Gondoskodnod kell a megfelelő fényekről és világítótestekről. Hogy ne zsúfold tele a szobát, szerezz be két éjjelilámpát, amely stílusban és színben is harmonizál a vendégszoba új arcával. Ugyanakkor ne feledkezz meg a szimmetriáról: a két lámpát a szoba két szimmetrikus pontjába helyezd, például az éjjeliszekrénykékre, a lámpák mögé pedig függessz egy-egy tükröt, hogy kihangsúlyozd ezt az elvet.

4. Az élő virágok az életet szimbolizálják. Ezért ne felejtsd ki azokat sem a vendégszobából. Azt a benyomást kell keltened, hogy nem egy elhagyatott helyiségben fogadod a vendégeid, hanem egy kellemes, otthonos, lakott környezetben! Kapj hát elő egy hangulatos vázát, és rakd meg frissen szedett virágokkal! Meglátod, mennyire megváltozik a légkör a szobában.

5. És hogy tovább fokozd a hatást, még otthonosabbá, befogadóbbá téve a helyiséget, várd a vendégeidet egy kanna forró teával, egyenesen az ágyon tálalva!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek