KuriózumRossz lábát amputálták a betegnek - Az orvos válasza: "Nem tudom, hogyan...

Rossz lábát amputálták a betegnek – Az orvos válasza: „Nem tudom, hogyan fordulhatott elő!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Három ezer dollárra büntette az osztrák bíróság azt a sebészt, aki „véletlenül” az egészséges lábát vágta le egyik páciensének.

Egy 43 éves, meg nem nevezett osztrák sebészre három ezer dolláros pénzbírságot szabott ki egy bíróság, miután egy 82 éves idős férfi műtétekor annak jó lábát amputálta – közölte Walter Eichinger, a bíróság alelnök, tájékoztatott a CNN, megjegyezve, hogy a pénzbírság felét felfüggesztéssel szabták ki.

A mulasztás még idén május 18-án, a Freistadt-i klinikán történt.

„Az orvos nem tudott egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy a bal láb helyett miért került a jobb láb megjelölésre, miszerint azt a végtagot kell eltávolítani” – mondta Eichinger.

A kórház által kiadott közleményben “tragikus emberi mulasztásnak” nevezik az esetet, hozzátéve, hogy sokként érte őket a hír, miszerint „kedden, május 18-án, a magas színvonalú kórházi ellátás ellenére, egy 82 éves idős férfinak nem az amputálásra kijelölt lábát távolították el.”

A sajtó megkereste a műtétet végző sebészt is, és a kérdésre, hogy mi történt, az orvos egyszerűen csak annyit tudott válaszolni: „Nem tudom, hogy hogyan fordulhatott elő.”

Később az idős páciens másik lábát is, a valóban rossz lábát is le kellett vágni, mivel eredetileg azt kellett volna amputálni. Egy idő után azonban a bácsi meghalt, de nem az amputációk miatt, hanem más belső szervi betegségek alakultak ki nála. A klinika az özvegyének 5.666 dollárnyi fájdalomdíjat fizetett.

A belső vizsgálat azóta sem zárult még le, de a klinika igazgatója egy sajtótájékoztatón nyilvánosan is bocsánatot kért a rendkívüli és szörnyű orvosi hibáért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek