LélektárPÉNTEK 13? És akkor mi van?!

PÉNTEK 13? És akkor mi van?!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezt már megszokhattátok tőlem, hogy amivel nem értek egyet, vagy felháborít, bántja az igazságérzetemet, azért harcolok és igyekszem bebizonyítani az ellenkezőjét, kinyomozni, hogy miért van úgy, vagy miért nincs úgy.

Print

A péntek 13 „misztériuma” úgy látom egy ilyen átverés, hiszen érdekes módon nekem mindig pozitív nap és szerencsés. Akik pedig abban hisznek, hogy szerencsétlen, azoknak szerencsétlen is lesz a nap. Izgalmas mi?

Szerintem annyira nem. Ez inkább fájdalmas, hisz annyira sok hiszékeny ember van, akik ahelyett hogy vállalnák az életükért a felelősséget, inkább egy szerencsétlennek mondott nap és szám kombinációra fogják az életük elrontott és elhibázott dolgait. Persze itt is működik a régi meglátás: amire figyelsz, azt vonzod magadhoz.

A „vonzod” szót idézőjelbe is tehetem, hiszen vonzás tulajdonképpen nem létezik, sokkal inkább létezik a figyelem és a fókusz. Ijesztő belegondolni sokak számára, hogy „amire figyelsz, azt kapod majd”. Amin a legtöbbet gondolkodsz, amitől a legtöbbet félsz, amire a legtöbbet vágysz, az következik be. Persze ilyenkor mondják automatikusan rengetegen: „dehát én sokat gondolok a jóra és arra, hogy mit szeretnék” – ahaaaaaaa persze. Viszont amikor belekérdezek a mélyére, akkor mindig kiderül, hogy sokkal több a bizonytalanság és a negatív agyalás, ami sokkal inkább a szétszórtságot erősíti. És végülis ha megnézzük, akkor profin művelik a szétszórtságot az ilyen emberek. Ezt is ők teremtik.

Vajon te milyen vagy?

Eszembe jutott erről még valami. Próbáld meg úgy elképzelni ezt, mint egy számszeríjat használat közben. Ha a célra fókuszálsz, akkor el fogod tudni találni azt. Viszont ha a célpont folyamatosan változik és egyszer itt, egyszer ott, harmadszor pedig megint máshol bukkan fel, mindezt véletlenszerűen váltogatva (agyalás, kattogás), akkor összevissza fogsz lövöldözni és még olyat is eltalálhatsz, amit nem szerettél volna.

Ennyit a péntek 13-ról 🙂 Amiben hiszek és amit elhatározok, azt végig is csinálom. Ilyen a péntek 13 is. Nekem szerencsés. Akkor is születtem és sok 13-as van a születésem óta. Szeretem, barátom, az életem 🙂

Neked szerencsés vagy szerencsétlen?

Kérdezd meg ismerőseid, barátaid erről! Izgalmas téma szerintem! 🙂

Takács János István
WEB: kezdolokes.blog.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek