KuriózumOsho: Az ember lassan meghal, ha nincs szeretve!

Osho: Az ember lassan meghal, ha nincs szeretve!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Osho szerint az ember attól ember, mert jóleső érzés tölti el, ha ölelést kap. Az ölelés egyenlő a törődéssel, szeretettel, amit ha az ember nem kap meg, akkor lassan elhagyja a lelke ezt a világot, és meghal.

Osho: Az ember lassan meghal, ha nincs szeretve!

Ha egy ember úgy érzi, hogy ő már senki számára nem kedves, mindenki előtt értéktelen és haszontalan, akkor beindul a lassú elmúlás folyamata, aminek végén ott van a halál.

Ezért Osho szerint a világon a szeretet rendelkezik a legnagyobb gyógyító erővel, hiszen az képes meghosszabbítani az életet. Ha minden ember a szeretetre összpontosítaná a figyelmét, sokkal kevesebb betegség lenne, és gyógyszerekből sem kellene annyiféle.

Ezért fontos nagyon az ölelés, főként a gyerekkorban, hiszen orvosok és pszichológusok is alátámasztották, hogy azok az újszülöttek, akik nem kapnak elég ölelést, puszit, vagy szeretet, egyszerűen meghalnak, annak ellenére, hogy rendszeresen táplálva vannak, és még a védőoltások is megvédik a kórokozóktól, halálos betegségektől.

Ahhoz, hogy éljünk, a testünk mellett a lelkünket is táplálnunk kell, mégpedig a legfontosabbal, a szeretet gyógyító energiáival.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek