HolotropikumOrvosi szenzáció: Egy nő 6 napig élt tüdő nélkül!

Orvosi szenzáció: Egy nő 6 napig élt tüdő nélkül!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Toronto-i orvosok eltávolították egy nő fertőzött tüdejét, és hat napig tartották életben, ameddig a donor tüdő meg nem érkezett a transzplantációra.

Az eljárás premiernek számít a világon, az új orvosi technológiának és a sebészek odaadó munkájának köszönhető – írja a Science Daily.

Dr. Shaf Keshavjee, a beavatkozást végző orvosok egyike szerint, Melissa a szemük láttára haldoklott, ezért gyors és fontos döntést kellett meghoznia a csapatnak a nő életének megmentése érdekében.

A pácienst, a 32 éves Melissa Benoit-ot, három éve cisztás fibrózissal diagnosztizálták, melyre antibiotikumos kezelést kapott. Egy erős influenzás megbetegedés alkalmával, Melissa levegő nélkül maradt, köhögése olyan erős volt, hogy a bordái betörtek.

A begyulladt tüdő megtelt vérrel, gennyel és nyálkával. Tüdejének oxigénellátása annyira alacsony volt, hogy Melissa-t lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Az orvosok erőfeszítései ellenére a nő állapota rohamosan romlott, mivel rezisztens volt mindenféle antibiotikumos kezelésre.  Ebben az állapotban dr. Marcelo Cypet, az egyetlen életmentő megoldásnak azt látta, ha eltávolítják a fertőzés gócpontját jelentő tüdőket.

Az orvosi beavatkozás után a nő állapota javulni látszott, a műtüdő segítségével, melyet a szívhez csatlakoztattak, ami biztosította oxigénnel való ellátását. Hat nappal később, Melissa egy új tüdőt kapott, mellyel azóta teljes életet élhet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek