OtthonNövények, melyek nyugtató álomba ringatnak

Növények, melyek nyugtató álomba ringatnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A liliomokkal ellentétben – amelyekről azt tartják, nem tanácsos velük egy helyiségben aludni, ugyanis erős illatuk miatt zavarttá, nyugtalanná teszik álmainak –, léteznek olyan növények is, amelyek kifejezetten jó hatással vannak az éjszakai pihenésünkre.

Fotó: Flickr.com

A szakértők véleménye szerint, velük egy helyiségben élni csakis pozitív hatású lehet, javítva az egészségünkön, azon túl, hogy sokkal személyesebbé, melegebbé, befogadóbbá varázsolják otthonunkat.

A jázmin például valósággal relaxál, ugyanakkor enyhíti a szorongást, és javítja a hangulatunkat is egy kiadós és pihentető alvás után. Mindezek ellenére, a jázmin nem egy altatószer, általa nem leszel álmosabb, csupán megnyugtatja az érzékeidet és ellazít. Teljesen mindegy, melyik típusát választod ennek a gyöngéd kis virágnak, valamennyinek ugyanaz a hatása! Ráadásul vele még a lakásod hangulata is megváltozik.

Hasonló effektus érhető el a levendulával és a gardéniával is. Sőt, mi több, egyesek szerint e két növény messze túlszárnyalja a jázmin képességeit!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek