KuriózumNostradamus megjósolta, hogy Károly lemond a trónról, és helyébe egy „titokzatos király”...

Nostradamus megjósolta, hogy Károly lemond a trónról, és helyébe egy „titokzatos király” lép

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Károly király koronázása mindössze néhány napra van, és az ünnepélyes szertartáson Vilmos és Harry hercegek is részt vesznek. De egy Nostradamus féle jóslat egyik értelmezése szerint a történet váratlan fordulatokat tartogathat.

A nagy asztrológus, Michel de Nostradame egyik jóslatát egyesek úgy értelmezték, hogy III. Károly király lemondhat a trónról, és egy új, „titokzatos” király léphet a helyére.

Most, hogy már csak néhány nap van hátra a várva várt május 6-i koronázásig, Mario Reading szakértő értelmezése kifejezetten érdekes lehet – írja a Daily Star.

Mario Reading 2005-ben megjelent könyve újraértelmezi Nostradamus közel 450 évvel ezelőtti jövendöléseit.

Reading értelmezése szerint pedig a 16. századi asztrológus egyik jóslata Károly lemondására utalhat, és szerinte előfordulhat, hogy a Diana hercegnével való megromlott kapcsolata és válása miatti rossz megítélése miatt kell lemondania a trónról.

Szerinte egy 1555-ös prófécia egy olyan ember trónra lépését jelzi előre, aki soha nem számított arra, hogy király lehet belőle.

Nostradamus

Egyesek szerint ez Harry hercegre utalhat, aki a kezdeti bizonytalanság után végül hivatalosan is bejelentette, hogy részt vesz apja koronázási ceremóniáján. Harry és felesége, Meghan meghívót kaptak a jeles eseményre, de egy ideig nem válaszoltak a meghívásra, ami találgatásokhoz vezetett.

Meghan, Sussex hercegnéje végül úgy döntött, hogy amerikai otthonukban, a kaliforniai Montecitóban marad.

Reading Nostradamus versei segítségével megjósolta azt is, hogy a királynő 2022 őszén hal meg. A szerző így fogalmazta meg a prófécia értelmezését: „II. Erzsébet királynő 2022 körül, körülbelül kilencvenhat évesen hal meg, öt évvel fiatalabban, mint az édesanyja. Károly herceg 2022-ben lesz hetvennégy éves, amikor átveszi a trónt, de a brit lakosság egy bizonyos része továbbra is haragszik rá, amiért elvált Diana hercegnétől.”

Reading először azt írta, hogy Károly király előrehaladott kora miatt nem sokáig tarthat, amíg átadja a hatalmat Vilmosnak, de egy évvel később újabb értelmezést adott ki. A 2006-os, frissített értelmezés már más megközelítésből vizsgálja Nostradamus szavait, amik így hangzanak: „Egy olyan ember lép a helyébe, aki soha nem számított arra, hogy király lesz.”

Reading pedig így spekulált ezzel kapcsolatban: „Vajon ez azt jelenti, hogy Vilmos herceg, aki számíthatott rá, hogy apja utódja lesz, valamiért már nincs a képben?”

Hozzátette, ez azt is jelentheti, hogy ha Vilmos valamilyen ismeretlen okból nem tudná elfoglalni a trónt, akkor talán Harry herceg örökölheti meg azt, és IX. Henrik néven, mindössze 38 évesen király lehet belőle.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek