KuriózumNostradamus megjósolta a háborút? A jövendőmondó szerint erre számíthatunk 2022-ben

Nostradamus megjósolta a háborút? A jövendőmondó szerint erre számíthatunk 2022-ben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A francia próféta, Nostradamus, akit egykoron a nagy londoni tűzvésznek és Hitler egykori felemelkedésének megjóslásáért magasztaltak fel, most úgy tűnik további jóslatokat tartogat számunkra Európa jövőjével kapcsolatban.

Habár szinte lehetetlenség pontos időpontot hozzárendelni az 1555-ben megjelent  jóslataihoz, de egy biztos, Nostradamus szerint 2022 tavaszán óriási konfliktus próbálja meg szétszakítani az emberiséget.

Nostradamus 942 jóslata közül a mostani azt jelzi, hogy Franciaország súlyos fenyegetést szenved el kelet felől – írja a Daily Mail.

Bobby Shailer, aki egész életét Nostradamus jóslatainak értelmezésére szentelte, azt mondja, hogy akár a Harmadik Világháború is kitörhet az elkövetkezendő néhány évben.

„Nostradamus szerint egy hosszú és kegyetlen háború vár ránk, amely akár 25-29 évig is eltarthat. S ez után pedig több kisebb háború is bekövetkezhet” – nyilatkozta a szakértő múlt évben.

Nostradamus 2022-re vonatkozó jóslatai között továbbá egy aszteroidáról is szó esik, amely az idei évben készül becsapódni és következményeképp óriási áradásokkal és földcsuszamlásokkal kell megbirkóznia megannyi országnak, amely komoly éhínséget is szülhet.

Az újkori francia orvos és csillagász többnyire a Bibliából merített ihletet jövendölései megalkotásához, de saját vízióit is beleszőtte és ezért a legtöbb az emberiség bánatára és boldogtalanságára vonatkozik.

Nézzük egy kicsit tüzetesebben mit is jósolt számunkra a 2022-es évre Nostradamus.

Globális felmelegedés

Nostradamus már 1555-ben megjósolta, hogy a folyamatos felmelegedés miatt az óceánokban akár „félig megfőtt” halak fognak úszni. Arról is szót ejtett, hogy az emberiség akár 40 évig nem láthat újra esőt, de amikor újra beköszönt az első zápor masszív áradások jelentkeznek a világ minden táján.

Aszteroida becsapódás

Szintén 1555-ben számolt be arról Nostradamus, hogy előrejelzései szerint egy hatalmas aszteroida fogja részlegesen elpusztítani a Földet. Pontos időpontot nem rendelt a jóslata mellé, de az biztos, hogy a verseiből idézve „hatalmas tűz” fog alászállni az égből. A szinte London nagyságával megegyező aszteroida következtében pedig éhínség és bánat árasztja el a világunkat.

Az infláció okozta súlyos éhínség

Nostradamus a gazdaság összeroppanására is kitér, hiszen a már folyamatban lévő infláció idővel akár súlyos méreteket is ölthet s emiatt az embereknek egyszerűen nem lesz miből megvásárolniuk a napi betevőt. Az éhínség miatt pedig további konfliktusok generálódnak, hiszen az emberek vérre mennek majd a termőföldekért. Már a járvány után is megemelkedett az infláció, arról nem is beszélve, hogy például az elmúlt 12 hónapban az Egyesült Királyságban például 500%-kal emelkedett a gáz nagypiaci ára.

A mesterséges intelligencia hatalomra törése

Ha csak az elmúlt pár évbe tekintünk vissza, már ijesztő, hogy milyen léptékben halad a mesterséges intelligencia fejlesztése. Nostradamus szerint előbb-utóbb az emberek halhatatlanná válnak a mesterséges intelligenciának köszönhetően s ez nagyban megváltoztatja az emberiség jövőjét.

A Tesla elnöke, Elon Musk már jövőre tervezi az első humanoid robot piacra dobását, amely képes lenne helyettesíteni a hús-vér embereket a munkaerőpiacon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek