HolotropikumNem, nem vicc! Az intelligens emberek későn fekszenek le, rendetlenek és gyakrabban...

Nem, nem vicc! Az intelligens emberek későn fekszenek le, rendetlenek és gyakrabban káromkodnak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 2014-es tanulmányból az derült ki, hogy az átlagnál intelligensebb emberek a szokásosnál később fekszenek le, rendetlenebbek, és gyakrabban ejtenek ki csúnya szavakat.

A vizsgálat során a verbális képességeket is megvizsgálták, és a szakértők arra jutottak, hogy magasabb IQ-szinttel rendelkeztek azok az emberek, akik egy perc alatt több csúnya szót fel tudtak sorolni, mivel gazdagabb a szókincsük, mégha nem is legszebb szavakat fedi mindez.

Emellett kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők közül, azok akik átlagosan 0 óra 29 perckor bújtak ágyba, szintén magasabb intelligencia-hányadossal rendelkeztek, mint a korábban fekvők, pontosabban ezeknek az embereknek akár meg is haladta az IQ-juk a 125-ös értéket.

És mivel az okosabb emberek később fekszenek, ebből egyenesen az következik, hogy később is ébrednek fel.

Egy, a Minnesota Egyetemen végzett kísérletből pedig az derült ki, hogy azok az emberek, akik egy rendetlenebb irodai környezetet választottak ki, ahol a ping-pong labdákkal végezhettek különböző kísérleteket, sokkal jobb eredményeket értek el, és az IQ-juk is magasabbnak bizonyult azokéhoz képest, akik inkább a rendezett irodai helyiséget részesítették előnyben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek