A héj a hagyma azon része, mely elkerülhetetlenül a kukába kerül az esetek nagy többségében és mindez azért, mert nem ismerjük a jótékony hatásait.

Néhány praktika a haszontalannak tűnő hagymahéj felhasználására!

Mint minden zöldség, a hagyma héja is nagyon gazdag antioxidánsokban, melyek jótékony hatással bírnak szervezetünkre. Ezen kívül, a hagyma héja tartalmaz flavonoidokat, mint amilyen a quercetin és P vitamint is, melynek nagy szerepe van a szervezetnek a szabad gyökökkel folytatott harcában.

A quercetin hipoglikémiás hatását tekintve, a cukorbetegek számára külön javallott a hagyma és a fokhagyma fogyasztása, mivel csökkenti a vércukorszintet és normalizálja a koleszterin szintet.

Kutatások igazolták, hogy azon idős személyek esetében, aki folyamatosan fogyasztottak zöld teát, hagymát és almát, egy harmaddal csökkent a szívelégtelenség okozta elhalálozások száma.

A hagyma héja felveszi a harcot a különböző allergiák valamint a rákos sejtek ellen, de jól kezelhetők vele a depresszió tünetei is.

Hogyan használjuk a hagyma héját?

Na, itt nem a hagymahéj nyers fogyasztására gondoltunk!

De felhasználhatjuk a különböző levesek elkészítése során, természetesen előzőleg jól átmosva őket. Az így elkészített leves elfogyasztásával, szervezetünk felhasználja a quercetint és az egyéb tápanyagokat. A hagyma héját egy papír tasakban ajánlatos tárolni, a felsorolt gyógyhatása mellett nagyon jó a bőrproblémák kezelésére is, mint a viszketés vagy bőrpír.

A vízben megfőzött hagymahéj levével az arcbőrünket is lemoshatjuk, de használhatjuk ezt a keveréket hajunk mosásnál, az öblítés során.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.