HolotropikumNe tarts az otthonodban sólámpát, ha kisállatod van, akár el is pusztulhat...

Ne tarts az otthonodban sólámpát, ha kisállatod van, akár el is pusztulhat miatta!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre többen fedezik fel a természetben rejlő gyógyerők hatásait, ezért sokan szívesebben választanak a természetes alternatívák közül, ha az egészségük megőrzéséről van szó. A sólámpák pozitív hatásairól már évek óta hallani lehet, ezért egyre több és több otthonban jelennek meg a Himalájai sólámpák, melyek egyszerre ionizálják, fertőtlenítik otthonunk levegőjét, és semlegesítik az esetleges sugárzásokat.

Ám a sólámpák használatával fokozottabban vigyázni kell, ha a háztartásunkban kisállatok is megtalálhatóak – figyelmeztet egyre több állatorvos. Egy nemrégiben történt szerencsétlen eset miatt hívják fel az állatorvosok a gazdik figyelmét, ugyanis egy házi cica addig nyalogatta gazdája sólámpáját, mígnem nátrium-mérgezés nem kapott. A kedvtelésből tartott állatoknál a túlzott nátriumszint hasmenést, koordinációvesztést és rohamokat okoz, írja a Pet Poison Hotline figyelmeztetése.

A szerencsétlen történet egy Ruby nevezetű macskával történt, akinek gazdija észlelte, hogy valami nincs rendben kis kedvencével, ám úgy vélte, mindez a rossz időnek tudható be, és a cica csak meghűlhetett. Ruby napok óta nem igazán evett-ivott, furcsán járt és gazdija hívására sem igazán reagált.

Posted by Rose Avenue Vet Hospital on Friday, June 28, 2019

A gazdi végül állatorvoshoz vitte, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy Ruby agya megduzzadt a megemelkedett nátriumszint okozta mérgezés miatt. A tünetek kb. 12 óra leforgása alatt jelentkeznek, ezért felelős gazdik lévén fokozottan ügyelnünk kell, hiszen a sótúladagolás visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodásokat okozhat a kis kedvenceknél.

A háziállatok tulajdonosait ezért fokozott figyelemre intik az állatorvosok a sólámpák használatával kapcsolatban. a sólámpát tegyük olyan helyre, ahol a kisállat nem érheti el, és ha nem használjuk, tegyük dobozba, hiszen a sós íz függőséget okozhat a kisállatoknál, ezért nyalják meg újra és újra.

Meet Ruby – a kitty with an important cautionary tale! ??Ruby's very concerned owners presented her to us with various…

Posted by First Vets on Wednesday, July 3, 2019

Rubynak mégis szerencséje volt, hiszen gazdija még időben észrevette, hogy baj van. A cica 11 hetes rehabilitációt követően aránylag visszanyerte életerejét, de a gyógyulás nem ment teljesen gördülékenyen és Ruby koordinációs készsége már sosem lesz olyan, mint azelőtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek