KuriózumNe legyenek ártó és rossz gondolataid, mert megbetegítenek téged!

Ne legyenek ártó és rossz gondolataid, mert megbetegítenek téged!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ókor egyik legismertebb orvosa, Avicenna szerint: „Az orvos számára három eszköz áll rendelkezésre a betegséggel szembeni harcban: a jó szó, a gyógynövények és a szike.”

Ne legyenek ártó és rossz gondolataid, mert megbetegítenek téged!
Fotó: unsplash.com

Úgy-e észrevettük, hogy első helyen a jó szó áll, melynek gyógyító hatása van?

Egy párizsi kórházban, Emily Kyao, neves pszichológus, arra kényszerítette pácienseit, hogy naponta háromszor hangosan vagy tízszer gondolatban ismételjék az alábbi gondolatot: „Minden nap egyre jobban és jobban érzem magamat!”

És mit gondoltok a bevált?

A súlyos betegek egy hónapon belül meggyógyultak, sőt olyan is akadt, aki számára teljesen feleslegessé vált a műtéti beavatkozás. Ez által bizonyítást nyert a nagy tudós, Paracelsus állítása, miszerint: „A hit csodákra képes!”, ugyanis az egészségünk egyenes következménye a gondolkodásunknak.

A pszichológia egyik legfontosabb törvénye szerint: „A szeretet, a szimpátia és a csodálat szóbeli kifejezése felerősíti azon személy életenergiáit, akik hallgatják. A gonosz szavak pedig csökkentik ezeket az energiákat.”

A rossz gondolatokból fakadó betegségek száma sajnos napról napra nő, ezért hallgassuk meg az ókori bölcsek mondásait: ”Élvezzük az életet, még akkor is, ha néha nehézségekkel teli!” – Mert egészségünk, életünk és sorsunk saját magunk gondolataitól függenek.

„Ha jóra gondolsz – jó dolgokat várhatsz!
Ha rosszra gondolsz – a rossz fog bekövetkezni!”

Ne feledd a gondolatainknak teremtő erejük van. Soha ne aggódjunk jelentéktelen dolgok miatt! Szívleljük meg az amerikai kardiológus, Robert Eliot tanácsait:

1. szabály: „Ne hagyd magad befolyásolni jelentéktelen dolgok által!”

2. szabály: „Minden csak jelentéktelen dolog!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek