HolotropikumNe hunyj szemet a tested jelzései felett - Ez a 8 tünet...

Ne hunyj szemet a tested jelzései felett – Ez a 8 tünet gyakran a rák előjele lehet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bár az orvostudomány nem adja fel, és napról napra egyre többet tud a rákos daganatok kezeléséről, mégsem sikerül az áttörés, mivel maga a kór is egyre fejlettebb, elterjedtebb. Egy dolog azonban biztos: ha időben diagnosztizálják, a rák gyógyítható! De ehhez rendkívül szemfülesnek kell lennünk, és már az első gyanús jelnél azonnal orvoshoz kell fordulnunk.

Milyen jelzéseket küld a testünk, melyekre ajánlott fokozottan odafigyelni?

1. Ártalmatlannak tűnő dudor a bőr alatt

Ez az első tünete az emlőráknak. Akkor vehetjük észre időben, ha rendszeresen és körültekintően végezzük el magunkon a melleink átvizsgálását. Mivel a betegség rövid időn belül válik súlyossá, az orvosok óvva intik a nőket, hogy vegyék ezt komolyan. Hogyan történik a helyes önvizsgálat? Míg egyik karodat a magasba tartod, és a lapockád felé behajlítod, a másik kezeddel tapogasd át a melled, beleértve a hónaljat és az oldaladat is.

2. Viszkető bőrkiütés

Kezdeti szakaszban, a rákot a szervezet úgy kezeli, mint egy bakteriális gyulladást, mellyel az immunrendszer harcol egy darabig, aztán feladja. A vérben lévő leukociták felelnek azért, hogy kordában tartsák a mikroorganizmusokat. Ezért az adott zónában megnő a véráramlat, amiért a bőrfelület színt változtathat, felmelegedhet. Bármilyen jellegű is legyen, ajánlott a panaszt egy szakemberrel megvizsgáltatni.

3. Sebek, melyek nehezen gyógyulnak

Amennyiben a testeden van egy karcolás, sebhely, aminek a gyógyulása túl sokáig tart, jó lesz felkeresned egy orvost. Esélyes, hogy rákos sejtek vannak a testedben, melyek gátolják a hegesedési folyamatot. Ilyen esetben, az első lépés mindig egy vérvizsgálat.

4. Emésztési gondok, étvágytalanság

Amikor az immunrendszer legyengül, a tápanyagok felszívódása szinte a nullával egyenlő, tehát a test nem jut elég táplálékhoz. Az étvágy rohamosan csökkenthet, amennyiben rákos sejtek állnak a panaszok hátterében.

5. Elváltozások a vastagbélben

A véres széklet azonnali kivizsgálást igényel, mivel nagy eséllyel vastagbélrák áll mögötte.

6. Vizelet-elváltozások

Amennyiben bármilyen változás merül fel a húgyhólyag működésében, a vizelések gyakoriságában, annak sűrűségében, színében, szagában, netán habzik vagy vér nyomai észlelhetők benne, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert szintén a rák előjele lehet.

7. Hüvelyi vérzés a menstruáción kívül

Az ok nélküli, menstruáción kívüli vérzés nem épp az egészség jele. Bármilyen jellegű véres folyás, akár hüvelyi, akár a mellbimbóból jön, azonnali kivizsgálást igényel.

8. A hang elváltozása

Ez az első jele a gégeráknak. Amennyiben rekedté, halkabbá, erőtlenebbé válik a hang (és egyértelmű, hogy nem nátha vagy torokgyulladás okozza), rögtön orvoshoz kell fordulni. Ugyanaz a helyzet, ha indokolatlan köhögés lép fel, ami ráadásul hetek után sem marad ki.

Fontos megjegyeznünk, hogy a testünk egy élő rendszer, ami remekül kommunikál a külvilággal, és egyedül csak rajtunk múlik, mennyire figyelünk oda rá, vagy értjük meg a jelzéseit. Továbbá helytelen hallomásból kezelni bizonyos tüneteket, hiszen abból is származhatnak komoly következmények. Nem éri meg kockáztatni. Egészséget venni nem lehet, de megelőzni a bajt igen!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek