KuriózumNe hasonlítsd össze magad más emberekkel!

Ne hasonlítsd össze magad más emberekkel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudod, mi a leggyakoribb ok, ami miatt megsemmisítjük kapcsolatunk jövőjét? Megpróbálunk hasonlítani másokra! Minden ember törekszik a tökéletességre, és amikor jobbnak vél valakit önmagánál, ahhoz igyekszik hasonlítani.

Mindannyian jók vagyunk egy adott területen, de nem rendelkezhetünk mindannyian azonos értékekkel. Gyakran érezzük a vágyat, hogy a televízióban látott emberek helyére kerüljünk, de mindez csak hamis valóságkép, ahol a szerepüket, és életüket egy előre meghatározott forgatókönyv szerint élik ezek az emberek. Hát ezért váljunk hozzájuk hasonlóvá, ahelyett, hogy a saját tulajdonságainkra összpontosítanánk helyette?

Az a rossz szokás, hogy összehasonlítjuk magunkat másokkal, olyan ego-t hoz létre, amely később meg fogja ölni az önbizalmunkat, elveszítve saját identitásunkat és tehetségünket!

1. Higgyünk önmagunkban!

Mert hinni jó dolog! De az a fajta gondolkodás, hogy semmiben sem vagyunk jók, az határozottan nagyon rossz. Bízzunk a saját tehetségünkben. Ez nem azt jelenti, hogy a többieket semmibe vesszük. Nem szabad alábecsülni senkit, de ne becsüljük alá önmagunkat sem. Ha csinálunk valamit, akkor bízzunk abban, hogy jól teljesítjük az adott feladatot.

2. Utánozzuk a jót, és zárjuk ki a gonoszt!

Mindig azt mondják, hogy tanulnunk kell a jó szokásokból, és figyelmen kívül kell hagynunk a negatív részeket. Miután megszereztük a jó tulajdonságokat, próbáljuk beépíteni azokat az életünkbe. Tegyük őket jó szokásokká, mert azok még jobb emberré formálnak bennünket. De ne hasonlítsuk össze magunkat senkivel, és ne becsüljük alá önmagunkat.

3. Az egyediség különlegessé tesz bennünket!

Tegyük fel, hogy ugyanolyanok vagyunk, mint az a személy, akihez magunkat hasonlítjuk. Ebben az esetben hol marad a személyazonosságunk, mely alapján megkülönböztethetjük önmagunkat másoktól? Az egyediség különlegessé tesz bennünket. Azért vagyunk ismertek, akik vagyunk valójában, és nem akik szeretnénk lenni.

4. Az a személy nem rendelkezik azzal, amivel te igen!

Úgy érzed, hogy nem úgy nézel ki vagy nem ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezel, mint az általad csodált személy? De vajon benne megvannak azok a tulajdonságok, amelyek benned vannak? Ha a válasz negatív, akkor mi értelme összehasonlítani magadat valakivel?

5. A kapcsolatod ettől függ

A kapcsolati problémák akkor jelennek meg, amikor az egyik partner úgy érzi, hogy a másik túl sok figyelmet fordít egy harmadik személyre. Ebben az esetben, a bizonytalanság jelentkezik és végül a kapcsolat megsemmisül. Az első dolog, amit meg kell értenünk, az, hogy nem erőltethetünk senkit, és mindenki számára jár a saját tér. A második dolog: ha fuldoklunk egy kapcsolatban, akkor a legjobb, ha nyugodt körülmények között minél előbb megvitatjuk a kérdést a párunkkal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek