KuriózumMutasd az ujjlenyomatod és én elárulom neked, hogy milyen ember vagy

Mutasd az ujjlenyomatod és én elárulom neked, hogy milyen ember vagy

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha néztél már valaha nyomozós, vagy bűnügyi filmeket, akkor bizonyára tudhatod, hogy az ujjlenyomatok milyen kulcsfontosságúak. Viszont a tudománynak csak egy nagyon kicsi ága foglalkozik azzal, hogy az ujjlenyomatok milyen kapcsolatban állhatnak más személyiségi vonásokkal. A tudományágazat neve dermatoglífia (dermatoglyphia). Ennek fő koncepciója szerint minden egyes ujjlenyomattípushoz egy-egy személyiségtípus is tartozik.

Mutasd az ujjlenyomatod és én elárulom neked, hogy milyen ember vagy

Az ujjlenyomatok fontosságára először egy cseh doktor jött rá 1823-ban, akkoriban még csak „bőrcsíkokként” emlegették. Azóta az ujjlenyomatok elengedhetetlenek a különböző bűnügyi nyomozások során. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, de az ujjlenyomatok vizsgálatával akár 85%-os pontossággal fel lehet térképezni egy adott személy tulajdonságait a dematoglífia segítségével.

De hogyan is működik ez?

Kezdjük azzal, hogy az ujjlenyomatokat 3 nagy kategóriában sorolhatjuk: vannak az örvénylő/spirálos alakúak, az íves alakúak és a hurok alakúak. Mivel a mintázat minden egyes ujjunkon különbözik, ezért a dermatoglífia csak eléggé komplex módszerekkel képes meghatározni pontosan a tulajdonságainkat, de ha mégis kíváncsi volnál, íme 3 alapinformáció, amiből kiindulhatsz:

Örvénylő/spirálos alakú

Ha ilyen ujjlenyomatokkal rendelkezel, akkor a „flegmatikus” emberek táborát erősíted. Ezek a személyek igen lobbanékonyak. Nyitott lelkű vagy, és nem vagy képes hosszútávon haragot tartani. Még a legbonyolultabbnak tűnő helyzeteket is jól átlátod.

Íves/görbés alakú

Energetikus és magabiztos személyiség vagy, aki könnyen fel tudja kapni a vizet apró dolgokon is. Nagyfokú makacsságod révén mindaddig ragaszkodsz nézőpontodhoz, míg valaki nem mutat be érdemleges bizonyítékot. A hűségességet tesz igazán különlegessé, inkább kitartasz a végsőkig, minthogy elárulj valakit.

Hurok alakú

A derűlátó emberek közé tartozol, mindig kiegyensúlyozott és nyugodt vagy. Az emberek felé melegséggel és megértéssel közeledsz, ezért barátságokat is könnyen kötsz. Az emberek vonzódnak hozzád a nyitottságod és az optimizmusod miatt. Örömmel vállalod az újabb és újabb kihívásokat, mert szereted, ha használhatod az eszed.

Mint ahogy már említettem minden ujj más és más ujjlenyomattípussal rendelkezik, és attól függően, hogy a minták melyik ujjon helyezkednek el különböző képességekre és tulajdonságokra utalnak:

Hüvelykujj: cselekvés és megvalósítás

Mutatóujj: logika és kreativitás

Középsőujj: finommotorika és művészetek felé való hajlás

Gyűrűsujj: hangfelismerés képessége

Kisujj: éleselméjűség

Hogyan tudod leellenőrizni, hogy milyen ujjlenyomattípussal rendelkezel?

A legkönnyebb módja ennek, ha tintába mártod az ujjad és lenyomatot készítesz egy fehér lapra, így könnyedén meg tudod állapítani, hogy a 3 kategória közül melyikbe tartozol.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek