KuriózumMost már az agyadba is feltöltheted az információkat, csakúgy, mint a telefonokra,...

Most már az agyadba is feltöltheted az információkat, csakúgy, mint a telefonokra, számítógépekre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudom, hihetetlenül hangzik, és ilyesmi csakis egy science-fiction filmben történhet meg, de nem viccelünk…

Az amerikai HRL Laboratories tudósai rájöttek arra, hogy hogyan is lehetséges az emberi agyba a számítógépekhez hasonlóan feltölteni az információkat. Ha továbbfejlesztik ezt a területet, akkor hamarosan úgy cserélgethetjük az elménk tartalmát, mint ahogyan a ruháinkat szoktuk.

A tudósok egy olyan szimulátort fejlesztettek ki, ami elősegíti az emberi agy formázását és lehetősé teszi számunkra az új készségek rendkívül gyors elsajátítását. Ez a technológia akár sorsfordító is lehet az emberi intelligencia mércéjét illetően, illetve a mentális egészségre is nagy hatással lehet.

A szóban forgó cég székhelye Kaliforniában található, és a hivatalos nyilatkozatuk szerint rátaláltak arra a módszerre, amivel felerősíthetik az emberi agy tanulékonyságának kapacitását. Tulajdonképpen elektromos jelek tanulmányozásáról és értelmezéséről van szó, amelyeket az új módszer segítségével akár kedvünk szerint manipulálhatunk.

Az innovációról készült tanulmányt a Frontier in Human Neuroscience szaklap publikálta, amelyben beszámolnak arról, hogy a kísérletek során, amikor az önkéntesek fejéhez erősített elektródák aktív impulzusokat adtak le, az agy tanulási kapacitása, illetve képessége 33%-os növekedést mutatott.

A felfedezésről maga a kísérletet vezérlő tudós mesél egy videóban, amelyet a legnagyobb videómegosztón bárki elérhet. Elmondása szerint a módszer nem egészen új keletű, mivel már az Ókori Egyiptomi birodalomban is alkalmazták az elektromos stimulációt a fájdalmak enyhítésére.

Ha a tudóscsapat tovább fejleszti ezt a hihetetlen eredményt, akkor sorsfordító dolgok történhetnek, hiszen a tudás, az információ és a határtalan tanulási képesség együttesen komoly fegyver lehet. Vajon ha valóban képesek leszünk kedvünk szerint programozni az agyunk hogyan szerveződik át a társadalom? Mi vár ránk a jövőben? Jó vagy rossz következményei lesznek?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek