KuriózumMiután kisfia majdnem elvesztette a látását, az édesanya minden anyukát figyelmeztetni akar

Miután kisfia majdnem elvesztette a látását, az édesanya minden anyukát figyelmeztetni akar

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kisfia esete annyira megijesztette, hogy Eden Strong figyelemfelkeltő kampányt indított az online felületeken, riasztva valamennyi kismamát, akihez eljut az üzenete, hogy óvakodjon ezektől a műanyag játékoktól.

Baylor ugyanis, a család kishőse, a szemébe fröcskölt egy fürdésnél használt gumijátékkal, aminek következtében csúnyán bedagadt a szeme. A gyerek azonnali sürgősségi ellátásra szorult.

„Annyira eldagadt a szemgolyója, mintha duplájára nőtt volna! A fehér rész mintha kifordult volna, az írisze pedig eldeformálódott.” – magyarázta az édesanya. „Tapintásra forró volt, a kisfiamnak pedig az egekbe szökött a láza.” – folytatta a beszámolót Eden. A kórházban azzal szembesítették a nőt, hogy Baylor akár a látását is elveszítheti.

A fiúnak szerencséje volt. A látása nem sérült. A szeme pedig teljesen meggyógyult.

Tanulva a helyzetükből, Eden úgy döntött, felhívja a többi anyuka figyelmét ezekre a játékokra, hogy amennyiben lehet, kerüljék el az ő példájukat, és mielőbb dobják ki a lakásból ezeket a vackokat.

Hogy miért ilyen veszélyesek a fürdetőjátékok? Mert a talpukon lévő lyukacskán a belsejükbe szivárog a víz, és hiába préseljük ki onnan, majd tisztogatjuk meg alaposan ezeket a műanyagokat, a kártékony baktériumoknak úgyis remek táptalaj a kiszáríthatatlan belső – ami minden fürdetésnél ismét bevizesedik, és a szennyezett víz akár a fürdőkádba is szivároghat, egyéb gondokat okozva.

Amikor Baylor szembefröcskölte magát, Eden azt hitte, csak pillanatnyi szemirritáció. De rövidesen kiderült, itt annál komolyabb a baj.

„A fertőzés a szeméről átterjedt az arcára, majd a másik szemére is. Figyelmeztettek az orvosok, hogy a fiam elveszítheti a látását, de szerencsére ez nem történt meg.

Mi ebből a tanulság?

Azonnal dobd ki a fürdetőjátékokat! Most, rögtön! Mert nem lehet őket megtisztítani, egyszerűen képtelenség. Nem tudom lefotózni a koszt rajtuk, mert nincs. Láthatatlan! A baktériumok szemmel nem láthatók. Ezzel már hatodik osztályos korom óta tisztában vagyok, de azt hittem, okosabb vagyok némi gumijátékoknál. Hát nem vagyok. Szóval, fürdetőjátékok? A kukába velük!” – nyomatékosított az édesanya.

Fotók: Eden Strong/Instagram

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek